banner564

Her alanda işbirliği

Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan liderleri yarın Selanik’te buluşuyor

Her alanda işbirliği
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades,Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras  ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun yarın Selanik’te biraraya gelerek önemli konuları ele alacağı, ardından Selanik Ortak Bildirisi’nin yayınlanacağı açıklandı.
   Zirve gündeminde yer alacak konular arasında; Kıbrıs sorunu, Orta Doğu, yenilik ve yeni başlayan işlerle ilgili ekonomi ve kalkınma, gençlerin girişimcilikleri ve yeni eğitim ve öğretim programları, EastMed ve Euro-Asia Interconnector ile bağlantılı olarak Enerji konusu, yenilenebilir enerji kaynakları, telefon iletişimi, su kaynakları konularının içerildiği çevre konusu, deniz çevresi ve iklim değişikliği konuları bulunuyor. Ayrıca, diaspora ve üç ülke diasporası arasında işbirliği konularının da tartışılması bulunuyor.
   Anastasiades’e eşlik edecek olan heyet, Dışişleri Bakanı Yuannis Kasulides, Enerji Bakanı Yeorgos Lakkotripis, Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Nikos Kouyalis, Ulaştırma ve İletişim Bakanı Marios Dimitriades,  İnsani Konular ve Yurtdışında Yaşayan Kıbrıslılar için Cumhurbaşkanlığı Komiseri Fotis Fotiou ve Hükümet Sözcü Vekili Viktoras Papadpoulos’dan oluşuyor.
   Üçlü Zirve çerçevesinde, Dışişleri, Enerji, Tarım, Ulatırma Bakanları ve üç ülkeden Diaspora, saat 12’de başlayacak görüşmede, yetkileriyle ilgili konuları tartışacaklar.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474