banner564

Her biri 4 bin TL ödedi

Başkaları adına olan kira sözleşmelerini sahteleyip öğrenci izni almaya kalkıştıkları tespit edilerek tutuklanan üç Nijeryalı serbest kaldı

Her biri 4 bin TL ödedi
banner598

 Lefkoşa’da öğrenci oturum izni alabilmek için başka şahıslar adına olan kira sözleşmelerini sahteleyip Vergi Dairesi’ne verdikleri tespit edilen Gabriel Chukwu Nkeonye,  Olayinka Demola Akınbolajo ve Optımısm Aluebhose dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Soruşturmayı yapan polis, zanlılar hakkındaki iddiaları aktardıktan sonra teminat şartları belirlenmesini talep etti. Üçü de üniversite öğrencisi olan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Tutuksuz yargılanacaklar
Polis, zanlıların 21 Mayıs 2018 tarihinde Gabriel Chukwu Nkeonye'ye öğrenci izni çıkarılmasını sağlamak amacı ile İbrahim Sadig Babatunde adına düzenlenmiş ve 1 Ekim 2017 tarihine kadar geçerli olan kira sözleşmesindeki tarihleri değiştirip, 1 Ekim 2018 tarihine kadar geçerli gösterip ve sözleşmeye Nkeonye'nin adını ekleyip Vergi Dairesi’ne verdiklerini söyledi. Olayın 24 Mayıs’ta polise bildirildiğini, zanlıların aynı gün tutuklandığını kaydeden polis, yapılan soruşturmada zanlıların öğrenci izni almak için başka şahıslar adına olan 23 Mart 2018-22 Eylül 2018 tarihleri arasında geçerli olan kira sözleşmesindeki tarihleri değiştirerek Vergi Dairesine vermek suretiyle tedavüle sürdüklerini açıkladı. Polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların KKTC’de öğrenci olduklarını belirterek, teminata bağlanmalarını talep etti. Mahkeme, zanlıların yurtdışına çıkışlarının yasaklanması ve 4 bin TL nakit teminat ödemeleri şartı ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2018, 10:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
INFORCER
INFORCER - 6 yıl Önce

Kibristaki talebelerin en guzel ornegi....

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473