banner564

“Her kesime kapımız açık”

İş insanlarıyla buluşan Erhürman, “CTP kalkınma ve var oluşun partisidir” dedi

“Her kesime  kapımız açık”
banner598

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “CTP bu toplumun kalkınmasına ve varoluşuna doğru yürüyüşün partisidir. Bu yürüyüşü toplumumuzun tüm kesimleriyle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. 

Girne’de iş insanlarıyla buluşan Erhürman ve milletvekili adayları, CTP’nin ekonomi temelli politikaları hakkında bilgi verdi. Çok sayıda iş insanının bir araya geldiği toplantıda CTP’nin göreve geldikten sonra Türkiye ile imzalanacak protokolle ilgili de görüş alış verişinde bulunuldu. Erhürman ülkenin kronikleşmiş sorunlarını çok iyi bildiklerini, çözüm önerilerini de toplumun her kesimini temsil eden paydaşlarla birlikte hazırladıklarını kaydetti. “Biz kendi reçetemizi yazdık, Türkiye ile imzalanacak protokol de bu ülkenin ekonomiyi büyütme ve adil paylaşım konularındaki ihtiyaçlarına uygun olacak. İmzalayacağız ve imzamıza sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi. 

Öncelikli hedefimiz güçlü bir ekonomik yapı 
Yeni dönem politikalarının temeline ekonomiyi alma iddiasıyla gerçekleşen bir dönüşümü iki yıl önce başlattıklarını vurgulayan Erhürman, bunun Kıbrıs’ta çözümden vazgeçtikleri anlamına asla gelmediğini, bilakis Kıbrıs Sorunu’nun çözümüne kadar olan sürede güçlü bir şekilde var olmak, çözümün gerçekleşmesinden sonra da çözümün uyuşmazlıklar yaşanmaksızın sürdürülebilir olması için güçlü bir ekonomiye ihtiyaç bulunduğu bilinciyle yaptıklarını belirtti. 
Erhürman, “Güçlü bir ekonomik yapı Kıbrıs Türk halkının hangi koşulda olursa olsun var oluşunu sürdürebilmesinin en önemli koşuludur. CTP’nin tespiti bu yöndedir. Kendimize ve halkımıza güveniyoruz, çalışıp başaracağız. Bir yandan Kıbrıs Sorunu’nun çözülmesi için uğraşmaya devam edeceğiz, diğer yandan da ekonomik ve sosyal kalkınma programımızı ehil kadrolarımız ve halkımızla birlikte uygulayarak güçleneceğiz” dedi. 

Öncü sektör turizm 
Seçim bildirgesinin geniş bir bölümünü ekonominin oluşturduğunu aktaran Erhürman,  ağırlığı ise öncü sektör olarak turizme verdiklerini, iş dünyasında kendini ispatlamış birçok ekonomi uzmanının da CTP listelerinden aday olduğunu söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473