banner564

Herkes tarafını belirleyecek!

“Ya Yasa Ya Barra!” yazılı bavulları Meclis’in avlusuna atan eylemciler, Göç Yasası’nın iptalini istedi

Herkes tarafını belirleyecek!
banner598
Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi, 47/2010 sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık-Maaş ve diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın ülkedeki gençleri göçe zorladığı gerekçesiyle Cumhuriyet Meclisi önünde bavullu eylem yaptı.
Lefkoşa’daki Kuğulu Park’tan hareketle üzerinde Milletvekillerinin isimlerinin ve “Ya Yasa Ya Barra!” yazılı bavullarla Meclis önüne gelen eylemciler, yasanın iptalini isteyen TDP milletvekillerinin isimlerinin yazılı olduğu bavullar dışındaki bavulları Meclis bahçesine atarak, yasanın iptali için harekete geçmeyen milletvekillerini protesto etti ve bavulları da alarak Meclisteki koltuklarını terk etmelerini istedi.
Eylemde “Herkes Tarafını Bugün Belirleyecek”, “Ayrımcılık Değil Hakkımızı İstiyoruz”, “Susma Haykır, Göç Yasasına Hayır” pankartları taşındı.
Eyleme Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekilleri de destek verdi.
Eylemde konuşan Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu, Meclisteki milletvekillerine yasanın iptali için son bir çağrı yapmak için geldiklerini söyleyerek, hükümet edenlerin önceden yasaya karşı mücadele ederken meclis koltuğuna oturduktan sonra verdikleri tüm sözleri unuttuklarını söyledi.
“Kaynak Yok” söyleminin doğru olmadığını ve 70 müşavire kaynak ayrılabildiğini söyleyen Latifoğlu, şimdi her şeyi bir kenara bırakıp icraat yapma zamanının geldiğini söyledi.
İnisiyatif adına hazırlanan yazılı açıklamayı okuyan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de, statükonun halkın varlığını tehdit etmeye devam ettiğini, geriye götürülen hakların ekonomideki paylaşım terazisini daha da bozduğunu kaydetti.

Özyiğit: Emekçinin yanındayız
Eyleme TDP milletvekilleri Mehmet Çakıcı ve Hüseyin Angolemli’yle birlikte destek veren TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de TDP’nin işçinin ve emekçinin yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.
Hükümetin 28 Temmuz seçimlerinde verdiği hiçbir sözün arkasında durmadığını savunan Özyiğit, “eşit işe eşit ücret” fikrini savunmaya devam edeceklerini, TDP’nin söz konusu yasanın tümden iptalini istediğini hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474