banner564

Herkese sorumluluk düşüyor

Akıncı, Kuzey Kıbrıs’ın basın özgürlüğü raporundaki sırasının daha üste çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı

Herkese sorumluluk düşüyor
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 11 Temmuz Basın Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2015 yılı raporunda Kuzey Kıbrıs’ın basın özgürlüğü bakımından 200 ülke arasında 76’ncı sırada yer aldığı ifade edilmektedir. Yerimizi daha üst sıralarda çıkarmak için hepimizin sorumlukları vardır” dedi. Akıncı, düşüncelerinden ve düşüncelerini ifade etmelerinden ötürü katledilen dünyadaki tüm basın emekçilerini de saygı ile andığını kaydetti. 
Kıbrıs Türk basınının, toplumsal mücadelenin önemli unsurlarından birisi olarak, bir buçuk asra yakın bir geçmişe sahip olduğuna işaret eden Akıncı, basın camiasının öncü isimleri tarafından zor koşullarda ve sınırlı olanaklarla başlatılan gazetecilik faaliyetlerinin, günümüzde toplumsal yaşamımız ve demokrasimiz bakımından vazgeçilmez bir konuma yükseldiğini söyledi.
Bugün Kuzey Kıbrıs’ta birbirlerinden farklı görüşlere ve değişik bakış açılarına sahip çok sayıda gazetenin çok sesliliğe katkı yaptığını kaydeden Akıncı, “Özgür basının olmadığı yerde özgür toplum da olamaz. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan ifade ve düşünce özgürlüğünün gerçek anlamda, hiçbir engelle karşılaşmadan yaşam bulması zorunludur” dedi.

Kimler mesaj yayınladı
11 Temmuz Basın Günü dolayısıyla; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Basın-Sen Genel Başkanı Canan Onurer ve Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan birer mesaj yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2015, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473