banner564

Herkesi uyuttu

32 yaşındaki Seçil Toker, sahte kimlikle girdiği KKTC’de, başkasına ait apartmanı 210 bin sterline satıp, üstelik tapuda devrini de yaptı

Herkesi uyuttu
banner598
Çiğdem AYDIN
Girne’de 2007 yılında bir inşaat firmasında çalışan ve hırsızlık suçundan arananlar listesinde olan Seçil Toker, Türkiye’den temin ettiği sahte kimlikle tekrar Kuzey Kıbrıs’a dönerek başkasına ait apartmanı 210 bin sterline sattı, üstelik tapu devrini de yaptı.
Apartmanı satan, parasını alan Seçil Toker Türkiye’ye dönme hazırlığı yaparken son anda yakayı ele verdi. Sahte vekâletname ile satışı gerçekleştiren ve apartmanın tapusunu apartmanı alan müşterinin üzerine devreden zanlının foyası, müşterilerin satın aldıkları yeri görmeye gitmesi ile ortaya çıktı. Aldıkları apartmanın sahibinin satıştan haberi olmadığını öğrenen müşteriler, soluğu poliste aldı. Şikâyet üzerine Türkiye’ye gitmeye hazırlanırken tespit edilerek gözaltına alınan zanlı mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı.
Ülkeye sahte kimlik ile gelen Toker, 5 gün içerisinde İbrahim Oktaylar’dan alındığına dair sahte vekâletname ile Girne’de İbrahim Oktaylar’a ait Ilgaz Sokak üzerinde bulunan ve 6 daireden oluşan Oktaylar apartmanını 210 bin Sterlin karşılığında Verda Özten Tunçbilek’e sattı. Zanlı aynı Tapu Dairesi’ne, Dışişleri Bakanlığı’na giderek satışı onaylattırdı ve apartmanın tapusunu Tunçbilek’in üzerine geçirdi.
Satış karşılığı 210 bin Sterlin alan zanlının foyası apartmanın satın alan Tunçbilek ailesinin, aldıkları malı görmeye gittikleri zaman ortaya çıktı. Apartmanda yaşayanların İbrahim Oktaylar’ı araması üzerine dolandırıcılık olayı ortaya çıkarken, mağdur olan Tunçbilek ailesi polise giderek şikâyetçi oldu. Yapılan şikâyet üzerine zanlı Toker Girne’de tespit edilerek tutuklandı. Zanlı dün de Girne’de mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473