banner564

Herşeyini kaybetti

İnsan tacirleri aracılığıyla 6 aylık bebeğini alarak Kuzey Kıbrıs’a getirilen Suriyeli Mohamed Mutawa, ortada kalınca polise teslim oldu

Herşeyini kaybetti
banner598

 Suna ERDEN

   Ülkesindeki iç savaştan kaçan ve insan tacileri aracılığı ile 6 aylık bebeğini  yanına alarak Kuzey Kıbrıs’a gelen Suriyeli Mohamed Mutawa, ortada kalınca polise teslim oldu. Güney Kıbrıs götürüleceği vaat edilen ancak yerine kuzeyde ortada bırakılan zanlının 6 aylık oğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne teslim edildi. Zanlı ise soruşturma aşamasında tutuklu kalması talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
   Mahkeme zanlı hakkında bir gün tutukluluk emri verirken, Mutawa tek dileğinin oğluna iyi bakılması olduğunu söyledi.
   Zanlı hakkındaki soruşturmayı yapan polis, 19 Ekim  2018 tarihinde saat 01.00 sıralarında Suriye uyruklu zanlı Mohamed Mutawa'nın 6 aylık olan oğlu ile birlikte henüz tespit edilemeyen onaylanmamış bir limandan KKTC'ye giriş yaptığını söyledi. Zanlının 6 aylık bebeğinin Sosyal Hizmetler Dairesi’ne teslim edildiğini , meselenin yeni olduğunu ve zanlının KKTC'ye nereden giriş yaptığının henüz tespit edilemediğini belirten polis, bu yönde soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.    Polis, zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinin araştırılacağını ifade ederek, bir gün tutuklu kalmasını talep etti. 
   Mahkeme zanlı hakkında bir gün süre ile tutukluluk emri verirken söz hakkı alan zanlı ise tek isteğinin oğluna iyi bakılması olduğunu ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474