banner564

Hesabın boyutu 200 bin TL 

Yurt dışından gelen değerli eşyaları çalmakla suçlanan Posta Memuru zanlı Önder Ilgın’ın, fecebook üzerinden satış yaptığı iddia edildi

Hesabın boyutu 200 bin TL 
banner598

 Suna ERDEN

Yurt dışından şahıslar adına gelen birçok değerli eşyayı tasnif aşamasında çaldığı gerekçesiyle tutuklanan Lefkoşa Merkez Postanesi’nin 25 yıllık Posta Memuru zanlı Önder Ilgın hakkındaki soruşturma sürüyor. 
Zanlının Ercan Havaalanı’na gelen 133 PTT çuvalından 200 bin TL değerinde çeşitli eşya çaldığı ortaya çıkarken, zanlının çaldıklarının bir kısmını KKTC’de bir kısmını ise Türkiye’de sattığı belirtildi. Zanlının ayrıca sahte bir facebook hesabından çaldığı malları internet üzerinden pazarladığı öne sürüldü. Zanlı dün ek süre talebiyle yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Binlerce liralık eşya çaldı
Soruşturmayı yapan polis, üç gündür yürütülen soruşturma sonucu elde edilen yeni olguları mahkemeye aktardı. Polis, zanlının 2017 yılı Eylül ayı ile 30 Nisan 2018 tarihleri arasında, Ercan Havaalanı’na gelen 13 PTT posta çuvalı içerisindeki 200 bin TL değerindeki muhtelif elektronik eşya, cep telefonu ve aksesuarları, kol saati, bijuteri ve konfeksiyon malzemesi gibi yaklaşık 2 bin ayrı parçadan oluşan eşyayı çaldığını açıkladı. Zanlının bin adet mektubu da Posta Dairesi’ne ve posta sahiplerine teslim etmediğini kaydeden polis, zanlının Değirmenlik bölgesindeki evinde yapılan arama 13 ayrı PTT çuvalı içerisindeki eşyaların bulunup emare olarak alındığını anlattı. Polis, zanlı aleyhinde alınan 3 günlük tutuklama süresinde 2 farklı tarihte gönüllü ifade vererek suçlarını kısmen itiraf ettiğini, özellikle dairede mesele ile bağlantılı ve meselenin tamamen aydınlatılmasına yarayacak kritik birçok ifade alınacağını, ayıca olayın gazetede çıkmasının ardından birçok vatandaşın kayıp olan paketleri için polise başvurup şikâyetçi olduğunu belirtti. 

Kısım kısmını sattı
Polis, zanlının çaldığı elektronik eşyaların bir kısmını Türkiye’de bir kısmını da KKTC’de satışını sağladığını ve bu satışlardan yaklaşık 4 bin TL para temin ettiğinin belirlendiğini söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın geniş çaplı olduğunu havaalanında yer hizmetleri veren İstanbul Handling isimli şirketten KKTC'ye gelen postaların dökümlerinin temini için çalışma başlatıldığını açıkladı. Polis, KKTC Posta Dairesi’ne ait güvenlik kamera kayıtlarının inceleneceğini belirterek, zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473