banner564

Hırsızlıkla suçlanıyor

Polis tarafından aranan Ali Yenier, yeni yılın ilk günü sınır kapısında yakalandı

Hırsızlıkla suçlanıyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 19 Kasım 2016 tarihinde meydana gelen ev açma ve sirkat meselesi olayına karıştığı iddia edilen ve KKTC’ye giriş yapmaya çalıştığı esnada tutuklanan Ali Yenier, dün ek tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Löğmen Yücetürk, Gazimağusa’da, 19 Kasım 2016 tarihinde, bir ikametgah içerisine girilerek bin 500 TL nakit para ve 26 parça ziynet eşyasının çalındığını ve Süleyman Gülmez isimli şahsın konu altınlardan 2 tanesini kuyumcuda bozdurduğu sırada suçüstü yakalandığını anımsattı. 
Gülmez’in konu yüzükleri zanlı Ali Yenier’den aldığını söylemesi üzerine zanlının aranmaya başlandığını anlatan Yücetürk, 1 Ocak 2016 tarihinde zanlının KKTC’ye giriş yapmak üzere olduğu esnada Lefkoşa’da sınır kapısında tutuklandığını söyledi. 
Mesele ile ilgili soruşturmanın henüz tamamlanmadığına ve çalınan ziynet eşyalarından 24 parçasının halen kayıp olduğunu belirten Yücetürk, zanlının 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yenier: Dayak yedim
Zanlı avukatı tutukluluk talebine itiraz etti ve polisin müvekkilini darp ederek zorla ifade vermesi için baskı yaptığını iddia etti ve zanlı Ali Yenier’i mahkemede tanık olarak dinletti. Zanlı Ali Yenier, yüzüne polis tarafından vurulduğunu ve kendisine vuran polisi de tanıdığını iddia etti.
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 5 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2017, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473