banner564

Hislere tercüman oldu

Hislere tercüman oldu
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Limasol Sancağı’nda görev yapan mücahidelerin Beyaz Ev’de düzenlenen madalya takdim törenine katıldı. 

Törene Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yanı sıra Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de katıldı. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı törende yaptığı konuşmada, eşitliğin, özgürlüğün ve güvenliğin aşırı değil, asgari talep olduğunu vurguladı.
Akıncı, Kıbrıs Türk tarafının ilkelerinin, kendilerini güvende hissedecekleri, kararlara etkin katılımının, dönüşümlü başkanlığın, siyasi eşitliğin yer alacağı ve bir tarafın diğeri üzerinde tahakküm kurmayacağı bir yapıda olduğunu kaydetti. 
Doğu Akdeniz’de zenginliğin sadece Rumlara ait olmadığını da ifade eden Akıncı, “Bizim tercihimiz barış yoludur, akıl yoludur, ortaklaşma yoludur. Bu topraklar da, denizlerdeki zenginlik de hepimize yeter” dedi. 
Kıbrıs Rum tarafına, adada yaşayanların ortak zenginliği olan doğal gaz ve hidrokarbon araştırmalarını ertelemeleri ya da konunun ele alınacağı ortak bir komite kurulması çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, aksi durumda Türkiye’nin satın aldığı araştırma gemisi ile bölgede araştırmalara başlanacağını kaydetti. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, adil ve kalıcı bir çözüm için çabalar sürerken, aynı zamanda KKTC’nin gelişimi yolunda da çalışmaların sürmesi gerektiğini ve KKTC’nin ekonomik ve demokratik gelişimi için bıkmadan, usanmadan emek harcanmaya devam edileceğinin altını çizdi.
Konuşmasında vefa duygusunun önemine değinen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Anneler Günü gibi özel bir günün arifesinde Limasol Sancağı’nda görev yapan mücahidelerin emeklerinin hatırlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan önce Limasollular Derneği Başkanı Engin Naşit, madalya alanlardan Dr. Ayten Berkalp ve Tuncay Çağatay da konuşma yaparak geçmiş mücadele yıllarında yaşananlardan örnekler verdi, fedakarlıkların hatırlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. 
Dr. Ayten Berkalp ve Tuncay Çağatay madalyaları gerçekte zor yıllarda fedakarlık yapan binlerce kadın adına aldıklarını ifade ettiler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474