banner564

‘Hizmet kalitesi artar’

Diyalog’a konuşan vatandaşların büyük çoğunluğu Telefon, limanlar ve elektrikte özelleştirilmeye karşı olmadıklarını ifade etti

‘Hizmet kalitesi artar’
banner598

Duygu SEVİMLİ 
Türkiye ve KKTC arasında imzalanan ekonomik protokolle ülkeye kaynak aktarılacak olması vatandaşı memnun etti.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar, protokolün içeriğini bilmediklerini ancak ülkeye para geleceğini belirterek, Alt yapı ve birçok konudaki eksiklikleri gidermek için harcansın” dedi.
Vatandaşlar, protokolde özelleştirme olacağına dair söylemleri de değerlendirdi. Telefon Dairesi, limanlar ve elektrik dairesinin özelleştirilmesine karşı olmadıklarını ifade etti. Özelleştirme ile rekabet ve iyi hizmet geleceğini dile getiren vatandaşlar, mali kaynağın doğru kullanılması gerektiğini söyledi.

Vatandaş ne dedi?

Mustafa Ünverdi:
Türkiye ile KKTC arasında imzalanan protokoller gereklidir. Kendi ayaklarımızın üzerinde duracak bir halimiz yok biz Kıbrıs halkının. Türkiye’nin yardımları şarttır. 
Özelleştirme ise özelleştirme. Protokolün içeriğini bilmiyorum. Özelleştirmeyi ise destekliyorum. 60 yılından bu yana o liman orada durur. Tek bir taş koymadılar üzerine yenilenmedi. Yap- işlet –devret modeli şarttır bu ülkede. 

Hamit Çalışkan:
Bu şartlarda imzalanan protokol gerekliydi. Hükümetin hiçbir yatırıma el attığı yok. Maddi olanaksızlıklara ve kısır döngülerden kurtulmak için gerekliydi. Protokolün içeriğini genelde bildiğimi tahmin ediyorum. Özelleştirme bir yerde iyi bir yerde kötü. Özelleştirme derken rekabet ortamı yaratılacaksa özelleştirmeye karşı değilim. Ama rekabet olmayacaksa ve tek şahsın eline bırakılacaksa o zaman karşıyım.

Soner Hasan Sarı:
Gerekli bence. Her yıl yapılsın bu yardım. Çünkü bizim bir gelirimiz yok. İhracat açısından bir kazanım elde edemiyoruz. Eğer protokol özelleştirme içeriyorsa bazı kısımlarına karşı değilim. 
Liman ve telefon dairesinin özelleştirmesini desteklemiyorum.

Yusuf Öğretmenoğlu:
İmzalanan protokol gerekliydi. Çünkü bizim gelirimiz yetmiyor. Toplum arasından toplanan gelir yetmiyor ki. Bu yüzden Türkiye’nin yardımı bize her zaman gerekli… Telefonlarımız pahalı. Telefonda özelleştirmeyi destekliyorum.
Hatta Elektrik Kurumu da özelleşsin. En kısa zamanda özelleştirilsin ki toplumda daha iyi bir hizmet alsın.

Mustafa Küçük:
Protokolün içeriğini bilmiyoruz. Bir açıklama yapılması gerekir. Eğer protokol özelleştirme içeriyorsa destek veriyorum. Çünkü 3 aydır telefonum bozuk, ilgilenen yok.
Elektrik Dairesi dersen yine aynı… Özelleştirilse daha iyi olacağı kanaatindeyim. Çünkü bir durum söz konusu olduğunda çağırınca gelip yapacak.

Hüseyin Polatyazıcı:
Protokolün içeriğini bilmiyorum. Bizim bildiğimiz içeriye para geldi onu biliriz. İçinde ne oldu ne olmadı onu bilmeyiz. Özelleştirmeyi destekliyorum. Daha iyi çabuk hizmet, rekabet… En güzeli budur. Burada yollarımız eksik, alt yapı yok. Çok sıkıntılar var. Onu ben bilemem ama bu para önemli yerlere harcansın. Vatandaşın hayrına harcansın. Onun için parayı boşuna yemesinler.

Cemal Çelebi:
Çözülmemmiş çok sorunumuz var. Ve Türkiye için de çok önemli bir ada olduğu için karşılıklı bunların olması gereken şeyler. İçeriğini tam olarak bilmiyorum ama alt yapıya yönelikse eğer çok iyi olur.
Özelleştirme konusunun altında ise iyi niyet olduğunu düşünmüyorum. Bu hükümetin bu insanların karar vermesi gerekiyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474