banner564

Hücreden cezaevine transfer

Lefkoşa’daki polis karakolundan firar eden ve sınırı geçmek üzereyken yakalanan İran uyruklu 4 soygun zanlısı tutuklu yargılanacak

Hücreden cezaevine transfer
banner598
Başkent Lefkoşa’da geçtiğimiz aylarda meydana gelen üç ayrı kuyumcu soygunu ile alakaları olduğu iddiasıyla tutuklanan ve tutuklu bulundukları Lefkoşa Polis Müdürlüğü hücresinden geçtiğimiz günlerde firar ettikten 19 saat sonra ara bölgede yakalanan İranlı dört soyguncu cezaevine gönderildi. Zanlılar dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak davaları görülünceye kadar 3 ay süre ile cezaevine gönderilmeleri yönünde emir alındı.
Polis, zanlılar Saeid Rohani, Arash Nourbakhsh, Majid Emami, Manosur Rajabi’nin 24 Temmuz tarihinde Metropol bölgesinde Lal Kuyumculuk isimli işyerinin vitrin camını kırıp 12 bin TL değerinde kol saati, 10 Eylül tarihinde yine aynı bölgede bulunan Erdinç Kuyumculuk isimli işyerinin vitrin camını kırıp 197 bin TL değerinde altın ve ziynet eşyası,15 Eylül tarihinde de Küçük Kaymaklı bölgesinde Muhtar Yusuf Galeria içerisinde bulunan Altınbaş Kuyumculuk’un arka vitrin camını kırıp 800 bin TL değerinde pırlanta ve altın çaldıklarını ifade etti.
Polis, zanlıların 17 Ekim tarihinde hücrelerde bulundukları esnada sabah saat 04.30 sularında 5 battaniyeyi de çalarak havalandırma penceresinden firar ettiklerini belirtti. 

BM askerleri yakaladı
Polis, zanlıların daha sonra aynı gün Dereboyu’nda eski makarna fabrikası diye bilinen yerden Güney Kıbrıs’a kaçmaya çalışırken BM askerleri tarafından yakalandıklarını ve tekrardan KKTC polisine iade edildiklerini söyledi.
Polis, kayıp olan yüzükler üzerinden sökülen pırlanta taşların ise yakalandıktan sonra hastaneye kontrole götürülen zanlı Saeid Rohani’nin ağzında fark edildiğini ve yutmaya çalıştığı anda müdahale edilerek ağzından alındığını söyledi. 
Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlıların hücrede beklemeleri yerine davaları hazır olup yargılanmalarına başlanıncaya kadar cezaevinde beklemeleri talebinde bulundu.
Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların 3 ay süre ile cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474