banner564

Hukukçular onay verdi

Maraş’ta bildiri dağıtan YDP’nin Genel Başkanı Arıklı, bölgeyi Maronit modeli ile iskana açacaklarını söyledi

Hukukçular onay verdi
banner598
Yeniden Doğuş Partisi Merkez Yönetim Kurulu (YDP MYK) Mağusa’da toplandı, Maraş bölgesinde yürüyüş yapıp bildiri dağıttı. YDP’den yapılan açıklamaya göre YDP, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Mağusa’nın Maraş bölgesinde yaptığı “Cumhuriyet Yürüyüşü” ile kutladı.
Yürüyüş öncesi YDP Mağusa İlçe Merkezi’nde yapılan genişletilmiş MYK toplantısında Genel Sekreter Bertan Zaroğlu ve Genel Başkan Erhan Arıklı seçim hazırlıkları ile ilgili üyelere bilgi verdi. Zaroğlu, YSK’nın uyarısının tüm partilerin olduğu gibi YDP’nin de seçim stratejisini etkilediğini, bugün YSK’ya yazılı sorular soracaklarını ve aldıkları cevaba göre yeni bir strateji için MYK ve Parti Meclisi’ni acilen toplantıya çağıracaklarını söyledi.
Genişletilmiş MYK üyelerine hitap eden genel başkan Erhan Arıklı, bu seçimin YDP’nin rüştünü ispat etme seçimi olduğunu, defalarca açıklama yapmalarına rağmen hala daha bazı partilerle ittifak yapılacağına dair iddialar ileri sürüldüğünü, bunların kasıtlı olduğunu kaydederek; “Bir oy alacağımızı bilsek dahi tek başımıza seçime girip meşaleyi yanık tutacağız. Çünkü yanan meşale değil, halkımızın bağrıdır” dedi.
Arıklı, aday adaylarının müracaatının devam ettiğini, öte yandan seçim bildirgesinin de hazırlandığını söyledi. “Seçim bildirgesinin en önemli maddesinin Kapalı Maraş’ın açılması olduğunu ve Maraş’ın Maronitlere uygulanan sistemle süratle iskana açılacağını” ifade eden Arıklı bu konuda hukukçulardan görüş alındığını belirtti. 
Arıklı, seçim bildirgesinin açıklanmasını müteakip bu vaatlerini 3 yıl içinde gerçekleştirmezlerse milletvekilliğinden istifa edeceklerini, bu taahhütlerini de noter kanalı ile belgeleyeceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474