banner564

Hükümet kaynağı buldu!

Süt bedelleri bugün, ek mesailer hafta sonunda ödeniyor

Hükümet kaynağı buldu!
banner598
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un, süt paralarının bugün, tüm kamu çalışanlarının ocak ayına ait ek mesailerinin de hafta sonuna kadar ödeneceğini açıkladı.
Sunat Atun dün katıldığı bir televizyon programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
CTP-UBP hükümetini eleştiren Atun, koalisyonun başlangıçta iyi olduğunu ancak zaman içinde ortakların kendi başlarına hareket etmesi yüzünden bu ortaklığı bitirme kararı aldıklarını söyledi.
Son dönemde siyasetin Türkiye ile ilişkiler üzerinden yapılmaya çalışıldığını da söyleyen Atun, “o parti Türkiye ile uyumludur, bu partiyi Türkiye istemiyor” şeklinde yapılan yorumları yakışıksız ve gereksiz bulduğunu ifade etti.
“Türkiye ile KKTC hükümetleri hep birlikte çalışmışlar, bundan sonra da çalışmaya devam edeceklerdir. Bu siyaset üstü bir konu ve buradan siyaset yapmak doğru değildir” diyen Atun, eki Maliye Bakanı Birikim Özgür’ün “devletin iç borçlanma yapmasına” yönelik eleştirilerini yanıtladı.
Atun, Maliye Bakanlığına bağlı bazı dairelerin UBP-DP hükümeti ile birlikte Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlanması konusunda da şunları söyledi:
“Eskiden de böyleydi, Maliye Bakanlığı UBP, Hazine ise Ekonomi Bakanlığı’nda DP’ye bağlıydı. Türkiye’de de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tek çatı altında. Dolasıyla doğru olan da budur. Tabi ki en doğrusu Ekonomi ve Maliye’nin tek çatı altında olmasıdır”.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474