banner564

Hükümete ‘Yeşil ışık’

Bugün ikinci turda Ersin Tatar ile yarışacak olan Hüseyin Özgürgün “UBP üyelerini ben yazsaydım yüzde 70 oy alırdım” diyerek, eleştirilere yanıt verdi

Hükümete ‘Yeşil ışık’
banner598
Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Genel Başkanlığı için ikinci tur seçimler bugün yapılacak. Kurultay öncesinde, üye listesini değiştirmekle suçlanan Genel Başkan Hüseyin Özgürgün “eğer iddia edildiği gibi üyeleri ben yazsaydım değil yüzde 45, yüzde 70 oy alırdım. Dayım bile bana oy veremedi”dedi.
Ersin Tatar’ın ilk turda oyların yüzde 23’ünü aldığını ve adaylıktan çekilmediğini ve partiyi hem maddi, hem de manevi açıdan sıkıntıya soktuğunu vurgulayan Özgürgün, CTP-UBP koalisyonunun devam edeceğini söyledi. 
Özgürgün katıldığı bir televizyon programında Kıbrıs sorunu ve bugünkü kurultayla ilgili açıklamalarda bulundu.
Özgürgün, müzakerenin al-ver demek olduğunu, halk için bir şeyi kazanmak için mücadele etmek gerektiğini fakat Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yalnızca vermeyi düşündüğünü iddia etti ve Cumhurbaşkanının halkı için dirayetli olması gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı’nın iç politikada da sınıfta kaldığını ileri süren Özgürgün, Cumhurbaşkanına 1 Nisan’dan itibaren çok iyi niyetli yaklaştıklarını, hiç eleştirmediklerini ifade ederek, fakat eleştirmedikçe daha ileriye gittiğini gördüklerini öne sürdü. 


“Üyeleri ben yazsam yüzde 70 oy alırdım”
UBP kurultayı için üye tartışmasının tamamen yanlış ve kasıtlı olduğunu söyleyen Özgürgün, “Üyelerin hepsini ben yazsaydım üyelerin yüzde 45’inin değil en az yüzde 70’inin oyunu alırdım” şeklinde konuştu.
Partililerin çoğunun teknik hatalardan dolayı üye yazılamadığını belirten Özgürgün, “Benim öz dayım da üye olamadığı için oy kullanamamıştır. Önümüzdeki günlerde bu tür teknik aksaklıkların da düzeltileceğine inanıyorum” dedi.
Kendisinin yüzde 40’ın altında oy alması halinde Genel Başkanlıktan çekileceğini söyleyen Özgürgün, “Ersin Tatar’ın yüzde 23 oyu ile niye ikinci turda ısrarlı olduğunu ve partiyi ve partilileri hem maddi hem manevi sıkıntıya soktuğunu anlamadığını” ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473