banner564

Hüzün ve sevinç  bir aradaydı

Cezaevinde açık görüş imkânı bulan tutuklu yakınları hasret giderdi, sevdiklerini ebedi yolculuğu uğurlayanlar da mezarlıklara akın etti

Hüzün ve sevinç  bir aradaydı
banner598

 Ramazan Bayramının ilk günü dün sabah kılınan bayram namazı ile başladı. Bayram dolayısı ile aile ziyaretleri gerçekleştirilirken, sevdikleri hayatta olmayanlar her bayram olduğu gibi bu bayram da mezarlıklara akın etti. Bayram dolayısı ile Merkezi Cezaevi’nde açık görüşe izin verilirken, tutuklular, aileleri ile hasret giderme fırsatı buldu. Öte yandan bayram tatilini Güney Kıbrıs’a giderek değerlendirenler oldu.

Tüm İslam âlemi tarafından kutlanan Şeker Bayramı dün sabah kılınan bayram namazı ile başladı. Bayramda yakınlarını, komşularını ve tanıdıklarını ziyaret edenler hayatta olmayan yakınlarını da unutmadı. Her bayram olduğu gibi bu bayram da sevdiklerini kaybedenler kabristanlığa giderek ebedi uykusunda olan yakınlarını ziyaret etti. Ailecek mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlar, hayatta olmayan yakınlarının mezarlarına çiçekler koydu, tütsüler yakarak dualar okudu. 
Bayram dolayısı ile Merkezi Cezaevi’nde açık görüşe izin verilirken tutuklu yakınları cezaevine akın etti. Cezaevindeki yakınlarını görmeye gelenler yiyecek ve içecek getirmeyi de ihmal etmedi. Mahkûm ve tutuklu yakınları getirdikleri yiyecekleri kurulan açık görüş salonunda yakınları ile yeme fırsatı buldu. Aileleri ile birlikte yemek yiyen mahkûmlar, sevdikleri ile özlem gidererek doyasıya konuşma fırsatı buldu. 

Sınır kapıları yine yoğundu
Öte yandan bayram tatilini Güney Kıbrıs’a giderek değerlendirenler oldu. Metehan Sınır Kapısı, Lokmacı Sınır Kapısı ve Ledra Palace Sınır Kapısı’nda akşam saatlerinde doğru geliş gidişlerde yoğunluk yaşandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473