banner564

“İçeriksiz demagoji”

Siyasi iktidarın, yasaklar ve fonlarla serbest rekabeti önlediğini iddia eden Fikri Toros, Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarını da eleştirdi

“İçeriksiz demagoji”
banner598
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, özel sektöre yönelik "saldırgan ve suçlayıcı" ifadeleri “içeriksiz bir demagoji” olarak niteleyerek, Avrupa Birliği gıda güvenliği standartlarını göz ardı ederek, yerli gıda ürünlerine olan güveni sarsmakla suçladığı siyasi iktidarın, yasaklar ve fonlarla serbest rekabeti önlediğini iddia etti.
Toros, bugün yaptığı açıklamada, özel sektöre yönelik ifadelerinden dolayı Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu kınadı.
Fikri Toros, özel sektörün, Kuzey Kıbrıs'ta yılda takriben 1.5 milyar dolar ithalat yaptığına işaret ederek, fahiş finansman ve enerji maliyetlerine rağmen yatırımlarında emeğin takriben yüzde 80'ine ekmek kapısı yaratan sektörün, direkt ve dolaylı vergileriyle devlet bütçesinin gelirlerine azami katkıda bulunduğunu belirtti.
Toros, makul fiyatın ancak etkin bir rekabet ortamıyla sağlanabileceğine işaret ederek, “Temel ekonomi kuralları bunu böyle emretmekte ve bu kurallar tüm dünya ülkelerinde geçerliliğini korumaktadır” ifadesini kullandı.
İthalatçı veya üreticileri “aşırı kazançlar elde etmekle” suçlamak ve tüketici nezdinde itibarsızlaştırmaya çalışmanın sorumlu yönetim anlayışıyla bağdaşmadığını savunan Toros, “Böl ve yönet anlayışı ise sorumlu hükümetlerin kendi yurttaşlarına karşı uygulayacağı bir yöntem değildir, olmamalıdır” dedi.

Sanayi Odası’na çağrı yapıldı
Öte yandan Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun KKTC’deki fiyat artışlarından ithalat yapan iş insanlarını sorumlu tutan açıklamalarına destek veren Sanayi Odası’nı eleştirdi.
Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada, Sanayi Odası yetkililerinin, düşük ithal ürün fiyatları ile baş edemedikleri gerekçesiyle her fırsatta koruma talep ettikleri, ithal ürün fiyatlarının yüksekliğinden şikâyet eden Tarım Bakanı’na destek vermesinin de ciddi çelişkiler barındırdığı kaydedildi.
Açıklamada, “Bu anlamda, Kıbrıs Türk Sanayi Odamızı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı’nın hangi yaklaşımını desteklediğini daha açık ve net olarak kamuoyu ve bizimle paylaşmaya çağırmak istiyoruz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474