banner564

Geçiş süreci şart

Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk tarafının ekonomik açından çözüme hazır olmadığını ifade etti

Geçiş süreci şart
banner598
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş Diyalog TV’de ana haber bültenine katılarak açıklamalarda bulundu.
Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk tarafının ekonomik açından çözüme hazır olmadığını ifade etti.
“Bazı çevreler hazır olduğumuz ve birinci günden itibaren bu sistemin içinde olabileceğimizi söylemektedir. Bu görüş son derece yanlış” diyen Denktaş, ne finans sektörü, ne rekabet edebilirlilik, ne de ekonomik denge açısından bir çözüm döneminde AB içerisinde hareket etmeye hazır olunmadığının altını çizdi. Başbakan Yardımcısı Denktaş, bu durumun dünyanın Kıbrıs Türk halkını dışlaması ve sistemin dışında tutmuş olmasının yarattığı bir sonuç olduğuna işaret ederek, “Tüm AB ülkelerinin en az 10 yıllık bir geçiş süreci var, biz bu süreci yaşamadan kendimizi işin içinde bulacağız” dedi.

“Koçanlar devlet teminatı altında”
Serdar Denktaş, çözüm sürecinde mülkiyet konusu ve tapuların geçersiz sayılacağı yönündeki iddialara tepki gösterdi.
Denktaş; “Kendi görüşmecilerimiz, ‘koçanlarımız geçersizdir’ anlayışı ile konuyu ele alıyor. Bizim koçanlarımız devletin teminatı altındadır ve geçerlidir. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. 

Garanti sistemi sulandırılmamalı
Olası bir çözüm formülünde garanti sisteminin sulandırılmasının tehlikelerine vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Denktaş şunları söyledi:
“Esasında bizim tartışmamız gereken var olan sistemi daha da ileriye götürmek iken, daha geri götürmeyi konuşmaları bende kuşku yaratıyor. Bu durum Kıbrıs Türkü’nün güvenliği açısından büyük bir tehdit. Mevcut sistem güvenliğimizi sağlamıştır. Ada üstünde sistemin korunması konusunda büyük oranda başarılı olmuştur. Bu test edilmiş bir sistemdir. Bu nedenle güçlendirilmesi gerekir.
Oysa konuşulmakta olan, mevcut sistemin zayıflatılmasına neden olabilecektir” 

Yol Kullanım Yasası Mart veya Nisan’da
‘Yol Kullanım ve Emisyon Hizmetleri Ücretleri Yasa Tasarısı’nın Hukuk ve Mevzuat Dairesi’ne gönderildiğini, gelecek yıl Mart veya Nisan ayı gibi yürürlüğe gireceğine işaret eden Denktaş, söz konusu sistemi Türkiye’nin yürürlüğe koyduğunu hatırlattı.
Denktaş, “Yakıttaki kayıtsızlığı ortadan kaldıracağız. Yeni seyrüsefer sistemi yakıt fiyatlarına ekstra bir pahalılık da getirmeyecek. Kayıp ve kaçaklardan elde edeceğimiz gelir bize yetecek” dedi. 
Hükümetin, Türkiye ile ilişkilerinin oldukça iyi olduğunu, herhangi bir baskının söz konusu olmadığını kaydeden Denktaş, hükümetin de iki parti tek hükümet anlayışıyla uyumlu bir şekilde çalıştığını vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474