banner564

“Rumların takvim fobisi”

Kıbrıs sorununun çözümünde artık bir yol haritasının netleştirilmesi gerektiğini yineleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, bunun neden gerçekleşmediğine açıklık getirdi

“Rumların takvim fobisi”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununun çözümünde artık bir yol haritasının netleştirilmesi gerektiğini yineledi. Akıncı, "Rum tarafı genellikle takvimlerden, sürelerden bahsetmeyi pek istemiyor. Bir nevi takvim fobisi var diyebiliriz" ifadelerini kullandı.
NTV’ye konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Çok önemli bir aşamaya geçtiğimizi düşünüyoruz. Masada Türkiye'nin de Yunanistan’ın da olacağı 5’li görüşme dediğimiz sürece geçmek üzere miyiz” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Aslında o noktadayız. Bu dünkü basın açıklamasına yansımamış olsa da aslında bilindiği gibi Rum tarafı genellikle takvimlerden, sürelerden bahsetmeyi pek istemiyor. Bir nevi takvim fobisi var diyebiliriz. Bu öteden beri böyle. Ancak doğal bir takvim işlemeye başladı. Bu takvimin en son noktası da 5’li bir görüşme olacak. Ekim’de Kıbrıs’ta yoğun bir müzakere trafiği daha bizi bekliyor. Ondan sonra farklı formatlara geçmek ve nihayetinde 5’li bir zirveye gitmek kaçınılmaz. Eğer yapılan açıklamada da ifadesini bulan 2016 hedefine bağlılığımız devam edecekse 2016 çıkmadan kesinlikle 5’li bir zirvenin yapılacağını öngörebiliriz.”

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474