banner564

DAÜ ile ortak proje tanıtıldı

Berova, “Bir ülkede nasıl insan yetiştirileceğinin ve nasıl toplum oluşturulacağının yanıtı eğitim programlarında gizlidir” dedi

DAÜ ile ortak proje tanıtıldı
banner598
Raif UZKAN
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile yürütülen Temel Eğitim Programları Geliştirme Projesi dün basına tanıtıldı.
Lefkoşa Golden Tulip Otel’de gerçekleşen ve özel okulların ders programlarıyla ders kitaplarının tanıtımının yapıldığı toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ve DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu da katıldı.
Toplantıda Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, DAÜ, ve projede emeği bulunan öğretmen ve akademisyenlere bakanlık tarafından teşekkür edildi.
DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, DAÜ’nün kurulduğu 1979 yılından bu yana, eğitim öğretimin yanı sıra topluma hizmette önem verdiğini ve bunun önemli bir misyon teşkil ettiğini kaydetti.
Milli Eğitim Bakanı Berova da, nisan ayında iktidara gelen UBP-DP hükümetinin programında projenin kademeli olarak hayata geçmesinin de bulunduğunu hatırlatarak, bunun gururunu yaşadıklarını belirtti.
Ülkenin birçok sorununa çare üretmenin yanında sağlık ve eğitime öncelik verdiklerinin altını çizen Berova, bakanlık olarak her türlü çalışmayı yeni neslin kaliteli eğitim alması için yaptıklarını söyledi.
Hazırlana kitapların “Eğitlence” diye tanımlanabilecek öğrencilerin eğlenirken öğreneceği, rengârenk örnekler ve sorularla zenginleştirildiğini gördüklerini söyleyen Bakan Berova, programlarda öğrenme ortamlarında daha fazla somut araç-gereç ve bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımının da özendirildiğini söyledi.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Balkanlık Müsteşarı Rauf Ataöv, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Pehlivan, Proje Sorumlusu Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Havva Dağsever ve Proje Danışmanı Prof. Dr. Buket Akkoyunlu soruları yanıtlayarak, projenin tanıtımını gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474