banner564

İftira hakim bey

Ercan Havaalanı’nı işleten Taşyapı’nın inşaatında sorumlu olarak çalışan ve 112 bin liralık vurgunla suçlanan 2 kişi iddiaları reddediyor

İftira hakim bey
banner598

 Suna ERDEN

Taşyapı İnşaat’ın yürüttüğü Meriç Bölgesi’nde yapılan yeni havaalanın inşaatında maaşlardan sorumlu olarak çalışan Halil Emre Güven ile Atıl Taşkun’un, işten ayrılmış 10 kişiyi halen çalışıyormuş gibi gösterip, 112 bin TL vurgun yaptıkları öne sürüldü.
Şirketin şikayeti üzerine iki zanlı gözaltına alınarak haklarında soruşturma başlatıldı.
Zanlıların adlarına maaş ödemesi çıkardığı eski 10 çalışanın yurt dışında olduğu belirtilirken, Halil Emre Güven ile Atıl Taşkun dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak soruşturma amaçlı 2 gün tutukluluk talep edildi. Zanlılar mahkemede haklarındaki iddiaları yalanladı.

İşten çıkanları çalışıyor gibi gösterdiler
Meselenin soruşturmasını yapan polis, zanlılar Halil Emre Güven ve Atıl Taşkun’un 11 Temmuz 2017 – 23 Mart 2018 tarihleri arasında Taşyapı İnşaat Şirketi’nin Meriç'te bulunan yeni havalimanı inşaatında personele dağıtılan maaşlardan sorumlu olduklarını ve daha önceden şirketten işten ayrılan Bahçeli Kaya, Mustafa Kaya, Tekin Işık, Ömer Yalın, Mevlut Yalın, Abdullah Sevim. Erol Polat, Şehmuz Kılıç, Ramazan Çakal ve Bayram Bilgili’yi halen çalışıyormuş gibi gösterip, maaş kesintisi yaparak 112 bin 285,56 TL parayı çaldıklarını söyledi.Polis, şirketin şikayeti üzerine zanlıların gözaltına alındığını ancak mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade vermediklerini belirtti. Polis, adlarına maaş ödemesi çıkarılan eski çalışanların yurtdışında olduklarının tespit edildiğini, mesele ile ilgili olarak bağlantılı bir şahsın daha arandığını ayrıca soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“Biz suçsuzuz”
Mahkeme zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk emri verirken söz alan zanlılar suçsuz olduklarını, hiçbir şekilde parayı zimmetlerine geçirmediklerini, kurumda görevlerinin kendilerine gelen işçi takip forumlarını bilgisayara işleyip onaylattıktan sonra muhasebeciden ödeme çıkartmak olduklarını öne sürdü. 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474