banner564

İki tabu yıkıldı

Talat, Cenevre’de yapılan Kıbrıs zirvesinde harita sunulmasını ve sorunun güvenlik boyutunun tartışılmasını değerlendirdi

İki tabu yıkıldı
banner598
2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Eşit Hak ve Adalet Sendikası (Hak-Sen) heyetini kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre, kabulde konuşan Talat, Cenevre’de devam eden zirvenin önemli bir aşamaya geldiğini belirterek harita sunulması ve 5’li zirve toplanmasının bugüne kadarki müzakere sürecindeki iki önemli tabunun yıkılması anlamına geldiğini söyledi.
İki tarafın da Kıbrıs coğrafyasında, diğer kurucu devletin yönetimine bırakmaya razı olduğu toprakları harita olarak BM kasasına koyduğunu hatırlatan Talat, bunun ilk kez yaşanan yeni bir gelişme olduğunu vurguladı.
Talat, Cenevre zirvesi sonucunda siyasi çerçevenin ortaya çıkmasının başarı olacağını söyledi.

60 kişilik heyet lüks…
Kıbrıs Türk tarafından 60’a yakın kişiden oluşan bir heyetin dünyanın en pahalı ülkesi olan İsviçre’ye gitmesini lüks diye niteleyen 2. Cumhurbaşkanı Talat, “Bu lüks bizim krizdeki ekonomimiz için aşırı bir yüktür. Buna neden olanlar düşünmelidir” dedi.
Öte yandan Hak-Sen’den yapılan açıklamaya göre, sendika Talat’a değerlendirmelerini ve taleplerini içeren bir yazı sundu.
Hak-Sen Genel Başkanı İzzet Türkmen imzalı yazıda, “Cenevre’de sürdürülmekte olan zirvenin taşları sabırla döşenen bir yol olduğunu gelinen aşamanın birçok soruya yanıt vereceğine inanıyoruz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473