banner564

İki tarafında çekincesi var

Denktaş’ı ziyaret eden Beşparmak Düşünce Grubu, Kıbrıs konusunda devam eden müzakere süreci hakkında görüş alışverişinde bulundu

 İki tarafında  çekincesi var
banner598
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Beşparmak Düşünce Grubu’nu kabul etti. 
Beşparmak Düşünce Grubu adına Rafet Akgünay, Kıbrıs konusunda devam eden müzakere sürecinde içinde bulunulan aşamayla ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Denktaş’ı ziyaret ettiklerini belirtti. 
Kıbrıs sorununa kalıcı çözümü desteklediklerini kaydeden Akgünay, ancak müzakerelerle ilgili kamuoyunun yeterince aydınlatılmadığını söyledi.

Mülkiyet, garantiler, yerleşikler, toprak gibi konularda çekince ve düşünceleri bulunduğuna işaret eden Akgünay, bu konularda tartışma ortamı yaratılamadığını, sessizliğin hüküm sürdüğünü savundu. 
DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş da, Kıbrıs sorunu ile ilgili devam eden müzakere sürecine ilişkin olumsuz olarak değerlendirdikleri birkaç konu bulunduğunu belirterek, bu konularla ilgili görüşlerini dile getirdi. 
“Kıbrıs Türk tarafının yaptığı önerileri kendi içimizde tartışmıyoruz” diyen Denktaş, geçmişte yapıldığı şekilde siyasi partilerden öneriler alınmadığını ve tartışılmadığını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473