banner564

İkisi 6 gün daha hücrede

Kanlıköy’de bir kahveye düzenlenen operasyonda ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili tutuklanan gençlerden dördü teminatla serbest kaldı

İkisi 6 gün  daha hücrede
banner598
Suna ERDEN
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Kanlıköy’de bir kahveye düzenlenen operasyonda tutuklanan Salahattin Çakmak, Veli Gül, Cem Daniel Günkurt, Oğuzhan Uşaklı, Görkem Koyuncu ve Mehmet Aslan, üç gün tutukluluğun ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan 6 zanlıdan zanlılar Gül ve Çakmak’ın tutukluluk süresinin uzatılması talep edilirken, dört zanlı teminata bağlandı. Mahkeme, iki zanlının tutukluluk süresini uzatırken, diğer zanlılar teminata bağlandı. 
Soruşturmayı yapan polis, 16 Şubat tarihinde saat 20.10-20.45 arasında Kanlıköy’de yaşayan zanlı Selahaddin Çakmak’ın evine operasyon düzenlediklerini, içeri girdikleri sırada polisi fark eden Veli Gül’ün uyuşturucu maddeyi tuvalete atarak sifonu çektiğini belirtti. Polis, operasyon sırasında zanlılar Cem Daniel Günkurt ve Oğuzhan Uşaklı’nın da eve girerken tespit edildiğini ve zanlı Günkurt’un üzerinde yapılan aramada üç ayrı naylon içerisinde uyuşturucu madde ve uyuşturucunun parasını ödemek için yanında getirdiği 250 TL bulunduğunu mahkemeye aktardı. Polis, bu dört kişinin dışında yine operasyonun yapıldığı evin önünde araç içerisinde bulunan Görkem Koyuncu ve Mehmet Aslan’ın da mahkeme emri gereği tutuklandığını belirtti. Polis, Selahaddin Çakmak, Veli Gül ve Cem Daniel Günkurt’un suçüstü yakalanarak, Oğuzhan Uşaklı, Görken Koyuncu ve Mehmet Aslan’ın da mahkeme emri gereğince tutuklandığını söyledi. 

Teminata bağlandılar
Polis, zanlılar Oğuzhan Uşaklı, Görken Koyuncu ve Mehmet Aslan’ın ifadelerinde, uyuşturucu maddeyi Şubat 2018 tarihinde 4 farklı tarihte birer gram olmak üzere 100’er TL’ye aldıklarını itiraf ettiklerini kaydetti. Polis, aranan bir şahıs, kayıp olduğuna inanılan emareler, incelenmesi gereken telefon dökümleri olduğunu belirtip, Selahaddin Çakmak ve Veli Gül’ün 8 gün daha tutuklu kalmasını, diğer zanlılar Cem Daniel Günkurt, Oğuzhan Uşaklı, Görkem Koyuncu ve Mehmet Aslan’ın ise teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlılar Gül ve Çakmak’ın 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. Diğer zanlılar Cem Daniel Günkurt, Oğuzhan Uşaklı, Görkem Koyuncu ve Mehmet Aslan ise
3 nin TL nakit teminat yatırmaları, benzer sabıkası olan zanlı Günkurt’un ek olarak bir kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması şartlarıyla kalmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473