banner564

İkisi yakalandı birisi kayıp

İnsan kaçakçılığı yapan 3 kişilik şebeke, sınırdaki Türk askerinin dikkati sayesinde ortaya çıkarıldı

İkisi yakalandı birisi kayıp
banner598
Ülkelerindeki iç savaştan kaçan insanları yasadışı yollardan Kuzey Kıbrıs’tan Güney Kıbrıs’a götüren bir şebeke, sınırda görev yapan Türk askerinin dikkati sayesinde ortaya çıkarıldı.  Yasa dışı yollardan insanları Güney Kıbrıs’a geçirdikleri tespit edilen üç kişiden ikisi yakalanırken, Filistin uyruklu şahıs ise kayıplara karıştı. Yakalanan Hüseyin Özbek ile Erkan Arslan’ın Filistinli Muhammed Hüseyin ile birlikte araç kiraladıkları, Tunus uyruklu bir şahsı gece geç saatlerde Beyramudu bölgesine götürdükleri ve yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a geçirdikleri belirtildi. 
Askeri Mahkeme kararı ile 3 gündür tutuklu bulunan iki zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli polis memuru, zanlıların 9 Haziran tarihinde Filistin uyruklu Muhammed Hüseyin ile birlikte Tunus uyruklu bir şahsın Beyarmudu Bölgesi’nde birinci derecede askeri yasak bölge olan sınır taşları civarından Güney Kıbrıs’a gitmesini sağladıklarını söyledi. Zanlıların aynı gün tespit edilip yakalandıklarını ancak Filistinli şahsın kaçtığını kaydeden polis, zanlılar Hüseyin Özbek ile Erkan Arslan’ın askeri mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk emri alındığını söyledi. 

Arslan’ın 3 kimliği var…
Polis, zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, zanlı Arslan’ın TC ve İngiliz vatandaşı olduğunu, ayrıca 8 ay önce KKTC vatandaşı bir kadınla evlilik yaptığını, zanlı Özbek’in ise Türkiye vatandaşı olduğunu ve olaydan bir gün önce KKTC’ye turist olarak giriş yaptığını belirtti. Polis, bu olgular ışığında zanlı Arslan’ın uygun bir teminata bağlanmasını, zanlı Özbek’in tutuklu yargılanmasını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme zanlı Arslan’ın 10 bin TL nakit teminat yatırması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargılanmasına, zanlı Özbek’in ise 1 ay süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474