banner564

İleride yargılanacaklar

Gazimağusa’da trafik yüzünden çıkan tartışma sonucu tutuklanan 9 zanlı teminatla serbest kaldı

İleride yargılanacaklar
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da geçtiğimiz Perşembe günü trafik tartışması yüzünden başlayan sopalı kavganın zanlıları Ömer Ocak, Ali Ocak, Zafer Yuca, Barış Yuca, İbrahim Özdemir, Gültekin Tüğür, Aytekin Tüğür, Recep Sağlamoğlu ve İbrahim Baskın, dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkeme dokuz zanlıyı ayrı teminat şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağladı. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Memuru Gökhan Kol, 21 Haziran 2018 tarihinde saat 11.30 sıralarında, zanlı Ömer Ocak ile zanlı Zafer Yuca’nın, trafikte araçları ile seyrettikleri esnada bir birileri ile tartıştıklarını, ardından zanlı Ömer Ocak ile zanlı  Ali Ocak’ın, Zafer Yuca’nın işletmeciliğini yaptığı dükkana gittiğini ve tartışmanın büyüdüğünü söyledi. 

Sopalar havada uçuştu
Tartışma esnasında zanlılardan Ömer Ocak ile Zafer Yuca’nın elleri ve ayakları ile birbirlerine vurarak kavga ettiğini ve diğer zanlılarında kavgaya karıştıklarını belirten Kol, kavga esnasında zanlılar tarafından sopa, su borusu ve kesme makası gibi tecavüzkar aletlerin kullanıldığını ifade etti. Çıkan kavga sonucunda Zafer Yuca’nın sol el serçe parmağının kırıldığını aktaran Kol, Zafer Yuca, Barış Yuca, Gültekin Tüğür ve Ömer Ocak’ın gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini bildirdi. Soruşturmanın tamamlandığını bildiren Kol, zanlıların, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlılar Zafer Yuca, Barış Yuca, İbrahim Özdemir, Gültekin Tüğür, Aytekin Tüğür, Recep Sağlamoğlu ve İbrahim Baskın’ın 2’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmeleri şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi. Ali Ocak ile Ömer Ocak ise 4 bin TL nakit teminat ödemeleri ve 2 kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması şartına bağlandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474