banner564

İnsan tacirleri görevde

Kişi başı 2’şer bin Euro aldıkları mültecileri Yunanistan yerine KKTC’ye bırakıp kaçtılar

İnsan tacirleri görevde
banner598
Çiğdem AYDIN
Ülkelerindeki savaştan kaçan mülteciler, insan tacirlerinin ağına düşmekten kurtulamıyor.  İnsan Tacileri, Türkiye-Mersin’den tekne ile aldıkları 10 Suriyeli mülteciyi Yunanistan’a götüreceğini vaat etti. Bu iş için mültecilerden kişi başı 2 bin Euro aldıkları öne sürülen tacirler, mültecileri Yunanistan yerine KKTC’ye bırakıp kaçtı. Sınıra bırakılan mülteciler KKTC’de farklı yerlere dağılırken bir tanesi önceki gün ülkeden çıkış yapmak isterken tespit edilerek gözaltına alındı. 

Mersin’den tekne ile yola çıktılar…
K.A isimli erkek mültecinin polise verdiği ifadede Mersin’den tekne ile yola çıktıklarını, insan tacirlerinin kendilerinden 3 bin Euro istediğini ancak kendisinin 2 bin Euro’ya anlaştığını, Yunanistan’a gitmek için yola çıktıklarını söyledi.
Kandırıldığını Yunanistan yerine KKTC’ye bırakıldığını anladığını kaydeden K.A’nın Türkiye’ye geri gitmek istediği için Girne Turizm Limanı’na gittiğini söylediği öğrenildi.
Polis, ülke içinde kaybolan 9 mülteciyi ararken gözaltına alınan K.A soruşturma aşamasında tutuklu kalması talebi ile dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

Yunanistan yerine Alsancak…
Duruşmada, zanlı K.A’nın KKTC’ye “Yetkili makamlardan izinsiz giriş” suçlaması ile tutuklandığını kaydeden polis, zanlının Mersin’de Yunanistan’a götürülmek üzere bir balıkçı teknesi ile anlaştıklarını ancak zanlı ve henüz tespit edilemeyen 9 Suriyelinin 20 Ağustos tarihinde Alsancak bölgesine Yunanistan’a getirildikleri gerekçesi ile bırakıldığını kaydetti. Polis, zanlı ile getirilen 9 kişinin hala kayıp olduğunu ve balıkçı teknesinin de bulunması için girişimlerde bulunduklarını kaydederek, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474