banner564

“İnsanlık dışı bir uygulama”

Siber, barışa ve çözüme “Evet” diyen bir halka spor ambargosu uygulanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti

“İnsanlık dışı bir uygulama”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, dün, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’ni ziyaret ederek, dernek başkanı Ogün Genç Kaçmaz ve beraberindeki yönetim kuruluyla görüştü, Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için görüş alış verişinde bulundu.
Siber ziyaretteki konuşmasında, barışa ve çözüme “Evet” diyen bir halka spor ambargosu uygulanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, insanlık dışı bir uygulama olan spor ambargosunu aşmak için çalışmalar yürüteceklerini söyledi.
Siber, “Sesimizi duyurmak için daha büyük çaba ortaya koymalıyız. Kendi sporcularımızın dünyaya açıldığını görmek istiyoruz. Bunun için Cumhurbaşkanlığı’na da düşen görevler var” diyerek, ambargolardan şikayet edildiğini, ancak mevcut liderliğin spor ambargosu konusunda yeterince aktif çalışmadığını savundu.

Artık dış dünyaya açılmalı
Kıbrıs Türk halkı olarak 2004 yılında yapılan referandumda yüzde 65 “Evet” oyu vererek dünyaya açılma isteklerini duyurduklarını vurgulayan CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Kıbrıslı Türklerin artık dış dünyaya açılmaları gerektiğini, bu arzunun toplumda var olduğunu, değişimin zihinlerde başladığını ve birçok değerli insanın da sınırları aşıp büyük işler başardığını belirtti.
Uluslararası medyada Kıbrıslı Türklerin sesini duyuracak haberlerin yer alması gerektiğine de değinen Siber, Kıbrıslı Türklerin Avrupa’da seslerini duyurma amacıyla yapacağı çok işi olduğunu vurguladı.
Bu yönde Cumhurbaşkanı’na büyük görev düştüğünün altını çizen Siber, Cumhurbaşkanı’nın dünya tarafından tanınan toplum liderliği ünvanı bulunduğunu ve bu unvan kullanılarak birçok kapının açılabileceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473