banner564

İnsanlık dışı

5 kişilik çete tarafından kaçırılan 2 Pakistanlının paraları alındı, ayrıca ailelerine telefon açılarak “8’er bin Euro göndermezseniz bunları öldürüp, parçalarını size yollayacağız” denildi

İnsanlık dışı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
  Gazimağusa’da yaşayan 2 Pakistanlının, 5 kişilik bir çete tarafından kaçırılarak soyulması ve ölümle tehdit edilmesi, KKTC genelinde infial yarattı.
Mohammad Sajid Perver ile Muhammed Ali Rıza isimli Pakistanlıları evlerinden zorla aan zanlıların,  aracın bagajına atarak henüz tespit edilemeyen bir bölgeye götürdükten sonra ceplerinde paralara zorla el koydukları,  bununla da yetinmeyerek Pakistan’daki ailelerini arayarak “8’er bin Euro para yollamazsanız, bunları öldürüp parçalayacağız, parçalarını da size yollayacağız” diyerek tehdit ettikleri iddia edildi. 

3 kişi tutuklandı
Olaydan bir gün sonra 7 Şubat Salı günü yaşananlar hakkında ihbar alarak harekete geçen Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Ekipleri, kısa süre içerisinde Erkan Urkan, Ömer Yıldızdal ve Pakistan uyruklu Muhammed Akram isimli zanlıları tespit ederek gözaltına aldı. Olay ile ilgili olarak Pakistan uyruklu 2 zanlının daha aranmakta olduğu bildirildi.

Çalışmak için gelmişlerdi…
Polis tarafından mesele ile ilgili gözaltına alınan Erkan Urkan, Ömer Yıldızdal ve Muhammed Akram dün tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Şükrü Hafız, zanlıların 6 Şubat 2016 tarihinde saat 20.10 sıralarında, aranmakta olan 2 Pakistan uyruklu şahısla birlikte, kısa süre önce KKTC’ye çalışma izni ile gelen Pakistan uyruklu Muhammed Sajid Perver ile Muhammed Ali Rıza’nın Sakarya bölgesindeki ikametgahlarına giderek, konu şahısları zorla alıkoyduklarını ve darp ettiklerini söyledi.
Daha sonra zanlı 1 Erkan Urkan’ın kullanımında bulunan aracın bagajına üst üste koyarak henüz tespit edilemeyen bir yere götürdüklerini ve darp ettikten sonra Mohammad Sajid Perver’in cebinde bulunan 600 Dolar ile 50 TL’yi, Muhammed Ali Rıza’nın cebinde bulunan 800 Dolar ve 700 TL’yi şiddet kullanarak aldıklarını aktardı.

Cepteki paralar yetmedi
Hafız, zanlıların daha sonra müştekilerin Pakistan’da bulunan ailelerini görüntülü olarak aradıklarını ve kendilerine 8’er bin Euro nakit para göndermemeleri halinde müştekileri parçalayıp öldüreceklerini söyleyerek tehditte bulunduklarını aktardı.
Hafız, olayın 7 Şubat 2017 tarihinde polisin bilgisine geldiğini ve mahkeme huzurundaki 3 zanlının tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

2 kişi aranıyor
Mesele ile ilgili aranmakta olan emarelerin ve iki şahsın olduğunu aktaran Hafız, zanlı 3 Muhammed Akram’ın kendilerine gönüllü bir ifade verdiğini,  bu ifadenin teyit ve tespitini yapacaklarını ifade etti. Hafız soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Hasan Boşnak bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.

Akram: Ben bir şey yapmadım
Zanlılardan Erkan Urkan ile Ömer Yıldızdal’ın avukatları soruşturma maksatlı talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmezken, mahkemede söz alan zanlı 3 Muhammed Akram, “Ben bir şey yapmadım, suçsuzum” diyerek kendini savundu.
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 2’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474