banner564

İşini de kaybetti

Çalıştığı iş yerinde hakarete uğradığı gerekçesiyle amirine yumruk atarak burnunu kıran Doğan Doğru’ya 4 ay hapislik verildi

İşini de kaybetti
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Aslanköy’de, Kale Boya isimli işyerinde tartıştığı amirine yumruk atarak burnunu kıran 32 yaşındaki Doğan Doğru hakkındaki dava dün karara bağlandı. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Vahim zarar” suçundan yargılanan sanık hapis cezasına çarptırıldı. Kararda sanığa hakaret edildiğini, bunun tahrik edici olsa da darp etme hakkı vermediği belirtildi. Sanığın ayrıca diğer çalışanlarının önünde yumrukladığı amirini küçük düşürdüğü de vurgulandı.

Amirini küçük düşürdü
Verilen kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, sanığın 4 Aralık 2017 tarihinde, Aslanköy’de bulunan “Kale Boya” isimli işyerinde, amiri olan Derviş Batmazoğlu’nun yüzüne iki kez yumruk atarak, burun kemiğinin kırılmasına neden olduğunu söyledi. Sanığın aynı gün tutuklandığını ve işlemiş olduğu suç için, “Bana küfür etti, bende vurdum” dediğini belirten Sağer, sanığın işlemiş olduğu suçun son zamanlarda yaygınlık gösteren, ciddi ve vahim bir suç olduğunu söyledi. 
Sanığın, Anayasa tarafından güvence altına alınan vücut bütünlüğü hakkını ihlal ettiğini ve buna müsamaha gösterilemeyeceğini vurgulayan Sağer, iş yerinde amirini diğer çalışanların da önünde yumruklayarak küçük düşürdüğünü de söyledi. Batmazoğlu’nun sanığa küfrederek tahrik ettiğini ancak bu durumun, sanığa darp etme hakkı vermediğini belirten Sağer, sanığın olay sonrası işini kaybettiğini de ifade etti. Yargıç, bu hususu sanık lehinde sınırlı bir şekilde hafifletici neden olarak dikkate aldıklarını vurguladı.

Soruşturmaya yardımcı oldu
Sanığın ilk andan itibaren polise yardımcı olduğunu, mahkemede de suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı koyduğunu belirten Sağer, tüm hususları inceledikten sonra sanığa verilebilecek en adil cezanın hürriyeti bağlayıcı bir ceza olacağı kanaatine vardıklarını ifade etti ve sanığı 4 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474