banner564

“İskele turizm kenti olacak”

Belediye Başkanı Sadıkoğlu ile görüşen Bakan Sucuoğlu, bölgedeki yatırımcılarla da öğle yemeğinde bir araya geldi

“İskele turizm kenti olacak”
banner598
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, yaşanan yetki karmaşasından ötürü İskele’nin henüz keşfedilmemiş olduğunu söyleyerek, İskele’nin turizm kenti olması için her türlü desteği vereceklerini belirtti. 
Sucuoğlu, İskele’yi ziyaret etti. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’yla görüşen, yatırımcılarla öğle yemeğinde bir araya gelen ve bölgeyi gezen Sucuoğlu, Ağıllar Bölgesi’ndeki Buluşa Manastırı, İkon Müzesi, Kent Merkezi’ndeki St. James Kilisi, Folklor Müzesi ve Boğaz Balıkçı Barınağı’na gitti. 
Osman Aga’da düzenlenen yemekli toplantıya bölgede yatırımları olan Ali Özmen Safa, Ahmet Noyan, Gürsel Uzun ve Simon Aykut katıldı. Turizm Bakanı Sucuoğlu’nun kent hakkındaki düşüncelerini dinleme fırsatı bulan işadamları, karşılaştıkları sorunlar hakkında da Bakan’dan destek talebinde bulundular.
Yaklaşık 5 saat süren İskele gezisinin ardından Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu açıklamalarda bulundu. 
Faydalı bir gezi ve toplantı yaptıklarını söyleyen Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, tarihi yerleri yerinde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yaşanan yetki karmaşasından ötürü İskele’nin henüz keşfedilmemiş olduğunu söyleyen Sucuoğlu, İskele’nin turizm kenti olması için her türlü desteği vereceklerini açıkladı. 

Sadıkoğlu: Yararlı bir gezi oldu 
Davet taleplerine olumlu yanıt veren Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’na İskele’ye geldiği için teşekkür eden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, yararlı bir gezi olduğunu söyledi. 
İskele’nin halen daha bir kimliğinin olamayışının en büyük sorun olduğunu söyleyen Sadıkoğlu, tarihi değerlerinin yanı sıra eşsiz denizi ve sahili ile cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen İskele’ye en çok “Turizm Kenti” ünvanının yakışacağına dikkat çekti, devamında ise şunları söyledi: 
“Sayın Bakanımız ile tarihi yerleri, müzeleri, kiliseleri gezdik. Buradaki ortak amacımız İskele’mize nasıl daha fazla değer katabiliriz, İskelemizi marka kent olma yolunda nasıl bir noktaya getirebiliriz, nasıl bir turizm cenneti yapabiliriz noktasındaki düşüncelerimizi ve çalışmalarımızı Sayın Sucuoğlu’na ilettik.” 

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473