banner564

İşkence ile soyup kaçtılar

Lefkoşa’nın tarihi Arasta bölgesinde satırlı kavgadan bir gün sonra Girne Antik Liman’daki kuyumcu dükkânını bastılar

İşkence ile soyup kaçtılar
banner598

 Onur ULAĞ

   Bayramın ikinci günü Lefkoşa’nın tarihi ve turistik bölgesi Arasta’da meydana gelen satırlı, sopalı meydan kavgası sonrasında bu kez Girne’nin en gözde bölgesi olan Antik Liman’da kuyumcu dükkanını bastılar.
   Gündüz vakti ‘Senak Gold’ isimli kuyumcuya giren 2 soyguncu işletme sahibi Gülesen Aksay’ın ağzını, el ve ayaklarını ambalaj bandıyla bağladılar. Tepki gördükleri zaman Aksay’ın başını yere vuran soyguncular daha sonra 100 bin Sterlin değerindeki pırlantaları, 250 bin TL tutarındaki altınları ve kasadaki 15 bin lirayı çantaya doldurup, olay yerinden uzaklaştılar.
   Dükkâna geldiği zaman yaşananları fark ederek, soyguncuların peşine düşen Hüseyin Aksay da düşüp yaralanırken, soyguncuların kamera görüntüleri polis tarafından dağıtılarak, vatandaşlardan yardım istendi. Bu arada soyguncuların ülkeden kaçtıkları öne sürüldü.

Olay nasıl meydana geldi?
İki erkek şahıs, Deniz Sokak içerisinde hizmet veren Senak Gold isimli kuyumcu dükkânında korkunç bir soyguna imza attı. 
Soyguncular, müşteri gibi girdikleri kuyumcu dükkânında işyeri sahibi Gülesen Aksay’ı başını yere vurup sersemlettikten sonra, ağzını, ellerini ve ayaklarını bağlayıp, pırlanta, altın ve 15 bin TL nakit parayı alarak kaçtı.
Soyguncuların olaydan sonra kıyafetlerini değiştirdikleri, Girne’den, Lefkoşa’ya daha sonra da Gazimağusa’ya gittikleri tespit edildi. Soyguncuların taksiye binerek Mağusa’ya gittikleri öğrenildi.
Polis, soyguncuların güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerini yayımlayarak görenlerin bildirmesini istedi.
Senak Gold’un sahibi ve Gülesen Aksay’ın eşi Hüseyin Aksay da yaşananları Diyalog’a anlattı. Aksay, “Mağazanın içerisine girdiğimde eşimi, ambalaj bandıyla ağzı, elleri ve ayakları bağlı bir şekilde gördüm. Eşimi çözdüm, sonra polisi aradık” dedi.

Gülesen’i etkisiz hale getirdiler
Olay dün saat 10.30 sıralarında Girne’de Deniz Sokak içerisinde hizmet veren Senak Gold’a meydana geldi. Başlarında şapka olan iki erkek şahıs, müşteri gibi kuyumcu dükkânına girdi.
İki erkek şahıs, bir fırsatını bulup iş yeri sahibi olan Gülesen Aksay’ı önce başını yere vurup darp etti, ardından ağzını, ellerini ve ayaklarını bağlayarak etkisiz hale getirdi.
Kuyumcu dükkânından pırlanta, altın ve 15 bin TL nakit para çalan soyguncular dışarı çıktıkları esnada işyerine doğru gelmekte olan Hüseyin Aksay tarafından fark edildi.
Senak Gold’un sahibi ve Gülesen Aksay’ın eşi Hüseyin Aksay, şüpheli davranan iki soyguncunun yanına hızlıca bir şekilde gitmeye çalışırken, zanlılar aniden koşmaya başladı.
Soyguncular önde Hüseyin Aksay arkada bir süre yaşanan kovalamaca sonrası iki zanlı izini kaybettirmeyi başardı.
Olayın bildirilmesi üzerine polis ekipleri kısa sürede kuyumcu dükkânına giderek incelemelerde bulundu.

Soygundan sonra kıyafet değiştirdiler
Polis, ilk iş olarak hem kuyumcu dükkânının hem de çevre güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. 
Kısa sürede soyguncuların eşkâli tespit edilirken, dükkâna giriş anları, çıkış anları ve sonrasında gittikleri güzergâhlar tespit edildi.
Polis, soyguncuların güvenlik kameralarını yansıyan görüntülerini yayımlarken, iki erkek şahsın şapka takıp kuyumcuya girdikleri, içeri girerken beyaz renk kıyafet giydikleri görüldü. 
İki erkek şahsın kaçtıktan sonra Girne Limanı civarına gittikleri ve soygun esnasında giydikleri açık renkli kıyafetleri çıkardıkları kameralara yansıdı. Soygundan sonra koyu renk kıyafet giyerek kamufle olan soyguncuların daha sonra Lefkoşa’ya gittikleri belirlendi.
Polis, Lefkoşa’daki güvenlik kamerası görüntülerine de ulaşırken, Girne Kapısı civarında görülen soyguncuların peşine düşüldü.
Daha sonra yapılan araştırmalarda soyguncuların taksiyle Gaziamağusa’ya gittikleri tespit edildi.

Aksay: Eşimin ellerini, ayaklarını, ağzını bağladılar
Girne ve Lefkoşa’da geniş çaplı soruşturma yürüten polis, soyguncuların izini sürerken, kuyumcu dükkânı sahibi Hüseyin Aksay, yaşananları anlattı. Aksay, dün saat 10.30 sıralarında meydana gelen olayda soyguncuları dükkândan çıkarken son anda fark ettiğini ve peşlerine düştüğünü belirterek, şöyle devam etti: “Diğer mağazamızdan yukarıya çıkıyordum. Kapıda iki kişi gördüm, tedirgin olduklarını fark edince, şüphelenip üzerlerine doğru yakalamak için gittim.
Dükkânın ilerisindeki adacıkların oraya kadar peşlerinden koştum. Bu esnada yolu kapatmak için konulan demirin üzerine düşerek yaralandım.
Bu arada eşimi merak ediyordum. Takibi bırakıp geri döndüm, soyguncular da çantayla beraber koşmaya devam etti. 
Mağazanın içerisine girdiğimde eşimi, ambalaj bandıyla ağzı, elleri ve ayakları bağlı bir şekilde gördüm. Eşimi çözdüm, sonra polisi aradık. Eşimin başını yere vurmuşlar, burnu patlamıştı, ben geldiğim zaman kan akıyordu. Şu anda çok şükür eşimin sağlık durumu iyi…”

Keşfe gitmişler
Soyguncuların olaydan birkaç gün önce müşteri gibi işyerine geldiklerini söyleyen Aksay, şunları söyledi: “Soyguncuların hangi milletten olduklarını bilmiyorum ama Türkmenistan, Kırgızistanlı gibi bir tipleri vardı. Eşim olaydan birkaç gün önce müşteri gibi dükkâna geldiklerini söyledi. Net olarak henüz tespit etmedik ancak görünen o ki 100 bin Sterlin tutarında pırlanta, 250 bin TL tutarında altın çaldılar. Ayrıca kasadan 15 bin TL nakit para aldılar. İnşallah polisimiz en kısa sürede bunları yakalarlar.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473