banner564

“İşlem tamam iz yok”

Kürtaj skandalında, Fahri Karagözlü’den aldıkları fetüsleri Aziz Doğgün ile birlikte gömdüğü iddia edilen Cemaliye Ölmez’in telefonundaki fotoğraflar ve mesajlar mahkemeye sunuldu

“İşlem tamam iz yok”
banner598
Çiğdem AYDIN
Ülke genelinde büyük infial yaratan ve Girne’de geçen Şubat ayında ortaya çıkan kürtaj skandalı ile ilgili davada dün Ada Hospital Hastanesi eski çalışanı Cemaliye Ölmez tanık kürsüsüne çıktı. Tutuklu yargılanan sanıklar dün Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol’un başkanlık ettiği, Yargıç Murat Soytaç ve Seren Bensen’den oluşan heyetin huzuruna çıkarıldı. Davayla ilgili İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulunurken, Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, Verda Tunçbilek’i, Avukat Mustafa Şener, Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri, Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Avukat Ömer Başay temsil etti. 
Cemaliye Ölmez, sanıkların avukatları tarafından sorgulanırken ilginç detaylar ortaya çıktı. Avukat Emre Kadri, Ölmez’in polisteki ifadesinde, “Aziz Doğgün ile iki kez fetüs gömmeye gittim. Fahri Karagözlü, Aziz’e güvenmediği için benden gitmemi istedi. Kazı ve gömü işlemlerini çekip Fahri Bey’e attık” şeklinde sözlerini hatırlatarak şunları söyledi:  “Yaptığınız şeyin yanlış olduğunu düşünseydiniz polise giderdiniz değil mi? Siz Fahri Karagözlü’nün talimatına göre hareket ettiniz ve fetüsleri gömdünüz. Çünkü Aziz Doğgün’nün kendisine emanet edilen bazı fetüsleri çöpe atmasından dolayı Fahri Bey kazı ve gömü işlemlerinin çekilmesini istedi. 

“Aziz, ekstra 200 lira alıyordu…” 
Ayrıca Aziz Doğgün, hastanedeki işlerinin dışından fetüs gömme işleri yaptığı yani ekstra çalıştığı için Fahri bey 200 TL ücret ödüyordu. Yasa dışı bir iş yaptığından dolayı değil, sadece ekstra çalıştığı için bu ücreti ödüyordu. Ayrıca, fetüslerin neden alındığını sadece Fahri Bey biliyordu. Ne hastanede çalışan temizlikçi, ne aşçı ne siz ne Aziz ne de hemşirelerin yetkisinde olan bir durum değildi. Ayrıca siz 10 haftanın üzerinde hamile olan birçok kişinin hastaneyi aradığını ve kürtaj talep ettiğini söylediniz. Ancak kazılarda sadece 6 fetüs bulundu. Demek ki arayan ve talep eden onlarca kişinin talebi kabul edilmedi ve Fahri Bey sadece tıbbı gerekliliği olan hamilelikleri sonlandırdı. Yine siz ifadenizde hastaneye bebek aldırmak için gelen bazı hastalarla konuştuğunuzu söylediniz.”

“Kürtaj olanlarla da konuştum”
Kadri’nin bu sorusu üzerine Cemaliye Ölmez, “Evet konuştum. Kimisi tecavüz sonrası hamile kalmıştı. Kimisi yasak ilişki sonrası kimisi de istenmeyen hamilelikten dolayı hastaneye geliyordu” dedi. Yeniden söz alan Emre Kadri, “Bu taleplerle onlarca kişi geldi ancak Fahri bey bu talepleri kabul etmedi” iddiasında bulundu.

Çınar: Ölmez’in ifadesi doğru değil
Avukat Serhan Çınar ise iki kez fetüs gömmeye gittiğini, son olarak 34 haftalık bebeği gömmek için Aziz Doğgün ile birlikte Zeyko Yağ Fabrikası’nın civarına gittiğini söyleyen Cemaliye Ölmez’e sorulara yönelterek, “Siz son olarak 34 haftalık bebeği gömmek için gittiğiniz söylediniz ancak cep telefonunda 34 haftalık fetüsün gömüldüğüne dair kazı ve gömü resimleri yok. Başka tarihlere ait gömü resimleri var” iddiasında bulundu. Çınar, Ölmez’in ifadesinin doğru olmadığını öne sürerek, “Aslında siz hiçbir zaman gömme işlemlerine gitmediniz” dedi.
Bunun üzerine tanık Ölmez ise, “Hem şahsi hem de iş cep telefonumda kazı ve gömü fotoğrafları var ve bunlar Fahri Karagözlü’ye gönderilmiştir. Bakarsanız siz de göreceksiniz” dedi.
Avukat Mustafa Şener de Cemaliye Ölmez’in 34 haftalık fetüsü gömmek için gittiğine dair ifadesinin doğru olmadığını öne sürdü. Şener, mahkemede Cemaliye Ölmez’in iş cep telefonundan Kasım ve Aralık aylarında Fahri Karagözlü’ye gönderdiği gömü fotoğraflarını sinevizyon aracılığı ile izletti. Görüntüde bir fetüsün gömüldüğü yerin resmi ve altında yazan “İşlem tamam, iz yok” notu dikkati çekti.
Avukatların Ölmez’i sorgulamasının ardından duruşma yeni tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474