banner564

İsmail Bozkurt: ‘Böyle gitmez’

Ülkenin en eski siyasilerinden ismail Bozkurt, 1983 yılından beri ‘tek bölge seçim’ sisteminin konuşulduğunu, ancak hiç kimsenin buna cesaret edemediğini söyledi

İsmail Bozkurt: ‘Böyle gitmez’
banner598
Sonuç CEVİZCİ

  Kuzey Kıbrıs’ın en eski siyasilerinden, Toplumcu Kurtuluş Partisi  (TKP) eski lideri ve meclis eski Başkanı İsmail Bozkurt, seçim sisteminin yanlışlığı yüzünden birçok sorun yaşandığına dikkat çekti.
   Diyalog TV’de, Çiğdem Aydın’ın hazırlayıp sunduğu programda konuşan Bozkurt, 1983 yılında Anayasa çalışmaları sırasında, tek bölge sistemine geçiş için uzlaşı sağlandığını, daha sonra ise bunun yerine getirilmediğini söyledi. Bozkurt, “bugün hala tek bölge sistemini tartışıyorlar, ama bundan zarar göreceğini düşünenler sayesinde sonuca gidemiyorlar” dedi.
   Hükümetlerin yanlış icraatlarını da eleştiren Bozkurt, kurak bir ülkede 40 yılda 40 tane çim saha yapıldığını, ancak bir kültür merkezi, bir tane müzenin açılmadığını belirtti.  
KKTC’nin devletleşme aşamasına geçtikten sonra sorunların çözümsüz kaldığını dile getiren Bozkurt siyasetin en temel sorununun, “sorun” çözmemek olduğunu ifade etti. Devlet yapılanması ve devlet fonksiyonunda sorunlar olduğunu söyleyen Bozkurt, devlet yapılanmasında bürokrasinin inanılmaz bir sorun olduğuna vurgu yaptı. 
Demokraside de ciddi sıkıntılar olduğunu belirten İsmail Bozkurt, demokrasinin en temel niteliği olan hoşgörünün bittiğini savundu.

“En büyük sorun siyasetin kendisi”
İsmail Bozkurt, devlet uygulamalarının dağıtıma dayalı olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Siyasette yeni anlayış doğdu. İktidar, hükümet olma anlayışı yandaşları ya da yandaş olabilecekleri kamuda istihdam etmek gibi bir anlayış var. Bütün mevkilere kendi adamlarını koyma yarışı mevcut.” 
Sivilleşmede de sorunlar yaşandığına dikkati çeken Bozkurt politik figürlere ihtiyaç olduğuna işaret ederek bu memleketteki en büyük sorunun “Siyasetin kendisi” olduğunu belirtti.
Bozkurt, devlette kaynak olmadığına inanmadığını, kaynağın var olduğunu ve dağıtıldığını söyledi.
Popülizmin bu toplumun en büyük hastalığı olduğuna da dikkati çeken İsmail Bozkurt, siyasetin temel özelliğinin de bu olduğunu ve birilerinin hoşuna gidecek şeyleri yapmanın benimsendiğini, bunu da sistemin bütününün yarattığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473