banner564

İsmi olsun yaşatılacak

KTHY anısına koruluk oluşturmak amacıyla, yeşil alan olarak ayrılan bir bölgeye fidan dikildi

İsmi olsun yaşatılacak
banner598
Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları ve Hava Taşıyıcıları Sendikası’nın (HAVA-SEN) girişimiyle Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın anısına koruluk oluşturmak amacıyla, yeşil alan olarak ayrılan bir bölgeye fidan dikildi.
Bir grup eski KTHY çalışanı, bazı sendika temsilcileri ile Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Mehmet Çakıcı’nın katıldığı Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin kuzey tarafında kalan bölgede yer alan etkinlikte, 100 civarında fidan dikildi. 
Lefkoşa Türk Belediyesi Meclisi, Hava-Sen’den gelen öneriyi onaylarsa, ağaç dikilen yerin ismi “KTHY Koruluğu” olacak.
Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, etkinlik yerinde yaptığı konuşmada, KTHY’nin tasfiye edilmesinin üzerinden 4 yıl geçtiğine işaret ederek, amaçlarının KTHY’nin hatırlanması için bir koruluk oluşturmak olduğunu ifade etti.
KTHY’nin iflasından sorumlu olanların henüz sorgulanmadığını savunan Bıçaklı, “Türk-Sen olarak bakış açımız, KTHY dosyasını henüz kapatmadık. Bu şirketi bu hale getiren kimse veya kimlerse, bunun soruşturulmasını ve bu kişilerin yargılanmasını istiyoruz” dedi.

Atakan: Acı gün geçtikçe artıyor
Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, KTHY’nin tasfiye edilmesiyle duydukları acının gün geçtikçe artmakta olduğunu söyledi.
Etkinliğe siyasi olarak sadece Toplumcu Demokrasi Partisi’nin katılmasına işaret eden Atakan, “geçmişte yanlarında olarak görülen ancak hükümete geldikten sonra tutum değiştirten partiler bulunduğunu” kaydetti. Atakan, KTHY’nin tasfiyesinden sorumlu olanlardan hesap sorulduğunu görmek istediğini kaydetti.

Çakıcı: Siyasilerin desteği azalıyor
TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı ise KTHY’nin tasfiyesinin Ulusal Birlik Partisi hükümeti döneminde yer almasına rağmen kurumun iflasından UBP, CTP-BG ve DP-UG’nin de payı olduğunu ileri sürdü.
Ekonomik gerekçe gösterilerek kamu görevine intibakları yapılan eski KTHY çalışanlarına haklarının verilmemesini eleştiren Çakıcı, siyasi partilerin söz konusu mücadeleye desteğinin gün geçtikçe azaldığını savundu. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474