banner564

İsot’tan beter!

Dağyolu Lahmacun Salonu’ndan bin 500 TL çalan İbrahim Hakan Gök ile Bozbey Lahmacun Salonu’ndan 100 Euro çalan Remzi Yılmaz’a 18’er ay hapislik verildi

İsot’tan beter!
banner598
Çiğdem AYDIN

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi dün, Lefkoşa’da iki ayrı lahmacun salonundan, farklı tarihlerde yapılan iki hırsızlık olayını karara bağladı.
Dağyolu Lahmacun Salonu’ndan bin 500 TL çalan İbrahim Hakan Gök ile Bozbey Lahmacun Salonu’ndan 100 Euro çalan Remzi Yılmaz’a 18’er ay hapislik verildi.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın baktığı davada, “Dağyolu Lahmacun ve Kebap”  isimli restorandan bin 500 TL çaldığı gerekçesi ile yargılanan İbrahim Hakan Gök’ün birçok benzer suçları olduğu açıklandı. Kararı okuyan Yargıç Ulunay, sanığın 8 Ağustos tarihinde Sülayman Yılkar ile birlikte Minareliköy’de faaliyet gösteren “Dağyolu Lahmacun ve Kebap”  isimli restoranın penceresinin sinek telini keserek içeri girdiğini yazar kasa ile tips kutusu içerisindeki bin 500 TL parayı çaldıklarını söyledi. 

Aleyhine getirilen davaları kabul etti
Tutuklanan sanığın gönüllü ifade vererek suçunu ve aleyhine getirilen davaları kabul ettiğini belirten Ulunay, sanığın benzer suçlardan birçok kez yargılanarak hüküm giydiğini, benzer suçlardan askıda olan birçok davası olduğunu, buna rağmen sanığın aynı suçları işlemeye devam ettiğini belirtti. Ulunay, sanığın benzeri dava ve mahkûmiyetlerini göz önünde bulundurarak yargılandığı bina açma ve sabıka sonrası sirkat suçlarından 18 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Yılmaz da 18 ay ceza aldı
Lefkoşa’da Gaziantep Bozbey Lahmacun Salonundan para çalan sanık Remzi Yılmaz ise, İbrahim Hakan Gök ile aynı kaderi paylaşarak 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. 
Sanığın daha önceden benzer suçlardan hüküm giydiği açıklanırken, mülkiyet hakkının anayasal hak olduğu ve bu hakkı ihlal edenlere ağır cezalar verilmesi gerektiği belirtildi. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin baktığı davada sanığın sabıka sonrası sirkat ve bina açma suçlarından yargılandığı belirtildi.

Uydu alıcısını da aldı gitti
Kararı okuyan Başkan Güran, sanığın Ağustos 2014 tarihinde Gaziantep Bozbey Lahmacun Salonuna pencereden girip bahşiş kutusunda bulunan 100 euro ve 40 TL, ayrıca 90 TL değerinde uydu alıcısı çaldığını söyledi. Güran, sanığın benzer suçlardan sabıkası olduğunu, 2009, 2011 ve 2013 yıllarında benzer suçlardan yargılanarak hüküm giydiğini belirterek, anayasal bir hak olan mülkiyet haklarının ihlal edilmesinin ciddi suçlar olduğunu, toplumun en fazla tedirgin olduğu suçlar olduğunu ifade etti. Güran, sanık hakkında karar verilirken benzeri sabıkasının oluşunu da göz önünde bulundurulduğunu belirterek, sanığı mahkûm olduğu davalardan 18 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473