banner564

45 günde davası görülecek

Hilmi Çelebioğlu’nun ölümüyle sonuçlanan kazaya neden olan sürücü tutuklu yargılanacak

45 günde davası görülecek
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa - Girne anayolunda 24 yaşındaki Hilmi Çelebioğlu’nun ölümüyle sonuçlanan kaza ile ilgili soruşturma tamamlandı.  
Karşı şeride geçip Çelebioğlu’nun aracına çarparak ölümüne neden olan sürücü Yasin Er dün teminat talebi ile sabahın erken saatlerinde Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yürüten polis, Lefkoşa - Girne anayolunda Bulut İnşaat önlerinde 25 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Girne istikametine doğru seyreden Yasin Er’in aşırı sürat ve dikkatsizlik sonucu yönetimindeki KS 824 plakalı aracın direksiyon hâkimiyetini kaybedip, orta refüje çarpıp, karşı şeride geçerek normal yolunda seyreden Hilmi Çelebioğlu yönetimindeki HC 688 plakalı araçla çarpıştığını anımsattı.
Polis, iki aracın çarpışması sonucu gerçekleşen kazada, her iki aracın sürücüleri Yasin Er ile Hilmi Çelebioğlu, KS 824 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Şahin Sevimli ve HC 688 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Sercan Hallaç’ın yaralandığını yineledi. 
Polis, hastaneye kaldırılan Çelebioğlu’nun aldığı yaralara dayanamayarak yaşamını yitirdiğini hatırlattı.
Polis, kazada yaralanan Hallaç’ın ise ameliyatın ardından yoğun bakıma alındığını ve tedavisinin sürdüğünü belirtti. 
Kazanın ardından Yasin Er’in gözaltına alındığını, soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, zanlının kullanımındaki iş aracında bulunan araç takip cihazı üzerinde yapılan araştırmada 75 kilometre gitmesi gereken yolda 105 kilometre ile gittiğinin belirlendiğini açıkladı. Kazadan sonra tutuklanan zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, çalışma izni ile ülkede bulunan Er’in işlediği suçun ciddiyetine vurgu yaparak tutuklu yargılanmasını talep etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474