banner564

Derdiniz ne onu söyleyin

Çalışanlarla anlaşarak 1 Mayıs’ta açık kalacaklarını duyuran Reis Market’e saldıran Çalışma Bakanı Çeler’e, UBP lideri Tatar’dan sert tepki geldi:

Derdiniz ne onu söyleyin
banner598

 Pelin YÜKSELAY

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’in 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda marketlerin kapalı olacağını, açmak isteyenlerin de 2 katı maaş ödeyeceğini açıklaması sonrasında önemli gelişmeler yaşandı.
   Lefkoşa’nın tanınmış marketler zinciri ‘Reis’, çalışanlarla görüş birliği içinde, iki misli maaş ödeyerek yarın açık kalacaklarını duyurdu. Ancak sosyal medyadan yapılan bu duyurunun altına Çalışma Bakanı Zeki Çeler’den sert tehdit mesajları geldi. Çeler; Reis market yetkililerine ‘utanmazlık’ da bastı.
   UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ise dün Meclis kürsüsünden Çeler’e yüklendi, “Derdiniz nedir onu söyleyin” dedi.
   
Çeler: Utanmadan yaptığı açıklamaya bak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, mayısta açık olacağını duyuran Reis Market yetkililerine sosyal medyadan sert mesaj gönderdi.
Çeler’in, Reis Market’e yazdıkları şöyle:
“Sen önce kayıt dışı işçi çalıştırmaktan yediğin cezaları öde!  Asgari ücret altında verdiğin maaşları düzelt gerisini sonra külahımıza anlatırsın! Bir de utanmadan emekçi bayramında çalışanlar istemiş de iki katı maaş verecekmiş! Hak yiyenden emekçi bayramında  utanmadan yaptığı açıklamaya bak!!! Yazıklar olsun!!!Bu halk sana bunun bedelini ödetir!!!Bakanlık da gereğini yapar!

Tatar: Maaşı alan güneye
Ana Muhalefet UBP lideri Ersin Tatar, dün Meclis’te yaptığı konuşmada Bakan Çeler’in açıklamalarına değindi, sert tepki gösterdi. “Çeler yine kahramanlık peşinde mi?” diyen Tatar,  Meclis’te yaptığı konuşmada şöyle dedi:
“1 Mayıs nedeniyle marketlerin kapalı olacağını açıkladı Sayın Zeki Çeler. Ben hükümete soruyorum, Çeler yine kahramanlık peşinde mi? Bu karar tamamen kahraman olmaya yönelik bir karar mı? Sayın Zeki Çeler diyor ki, ‘1 Mayıs’ta marketleri kapatacağım.’ Ben bir liberal düşünceli insan olarak buna gerçekten de hiç sıcak bakmadığımı söylemek istiyorum. Yani bir müessese eğer gerekli ücretleri yasalara göre ödeyebilecekse, siz nasıl dersiniz yahu bu çağda ‘hayır çalışmayacaksınız, kapatacaksınız.’ Hükümeti destekleyen milletvekilleri hepinize soruyorum, olabilir mi yahu bu çağda böyle bir şey? Hele hele Rum tarafındaki marketler açıkken, sen ahaliyi, halkı Rum tarafına mı gönderiyorsun? Soruyorum hepinize. Bu hükümet bu konuda tek vücut karar almış olamaz. Ama ben hepinize söyledim. Al gülüm, ver gülüm yapıyorsunuz diye. Böyle bir şeye sizin onay vermeniz mümkün değildir. Zeki Çeler’in görüşüne, ideolojisine hep beraber ortak olmak suretiyle onay veriyorsunuz, bu kabul edilecek bir şey değildir. Hele hele Maliye Bakanı ile Ekonomi Bakanı pratik düşünceli liberal anlayışlıdır. Ben soruyorum, bu işe Sayın Maliye Bakanı ile Ekonomi Bakanı ne der? 1 Mayıs’ta marketleri kapatacaklar, tatil günü. Maliye Bakanı da çıktı dedi ki ‘maaşları 1 Mayıs’tan önce ödüyorum, rahat rahat alışverişinizi yapınız.’ Marketler kapalı olacak, bu insanlar alışverişlerini nereden yapacak? Rum tarafından. İnsanlara diyoruz ki, geçin Rum tarafına orada harcayın paranızı. Böyle bir şey kabul edilemez. KKTC’nin şu an geldiği aşamada böyle tribünlere oynamak diye bir olay kabul edilemez. Tribünlere oynamaktan başka bir şey değildir bu. Bu çağda bu düşünceyi biz kınıyoruz. Hangi hukuka göre böyle bir düzenleme yapıyorsunuz? KKTC’de yine hukuksuzluk yapılıyor.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
VATANDAŞ İŞÇİ
VATANDAŞ İŞÇİ - 5 yıl Önce

ERSİN TATAR HERHANLDE YA İŞÇİ DÜŞMANI YA DA SERMAYE SÖZCÜSÜ. HER İKİSİ DE AYNI ASLINDA. AYIPTIR ERSİNBEY AYIP. BIRAK DA 1 MAYIS'IN GERÇEK SAHİPLERİ TATİL YAPSIN

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473