banner564

“İstihdam çok önemli”

Gazimağusa’daki dispanserin açılışında konuşan Eroğlu, YDÜ’nün eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlarının kendisini onurlandırdığını sözlerine ekledi

“İstihdam çok önemli”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) Güzelyurt’tan sonraki ikinci dispanseri dün Gazimağusa’da açıldı. Cumhurbaşkanı Dr Derviş Eroğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, bazı siyasiler ve halkın katıldığı açılış töreninde kurdeleyi kesen Eroğlu, dispanseri gezerek Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel’den bilgi aldı.
Açılışta bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC’de 1975 yılından sonra ekonomide  bir hareketin başladığını, 1980’lerden sonra da ekonomi kelimesinin telaffuz edilmeye başlandığını söyledi. Şu an gelinen noktanın yeterli olmadığını belirten Eroğlu, adım adım ekonomide mesafelerin katedileceğini ifade etti. 

500 dolardan 15 bin dolara
Kişi başına düşen milli gelirin 1974 yılında 500 dolar olduğunu anlatan Eroğlu, bu rakamların şimdi 13-15 bin olduğunu ancak daha iyisini istediklerini kaydetti. Eroğlu,  YDÜ’nün eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlarının  ve YDÜ Hastanesi’nin uluslararası alanda aldığı ödüllerin kendisini onurlandırdığını sözlerine ekledi.

Dinçyürek: Mevcut ortamda yatırım risk
Törende konuşma yapan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek  ise mevcut ordamda yatırım yapılmasının riskli olduğunu belirterek, bu cesaretle yatırım yağan herkese teşekkür etti.

Albayrak: Mağusa’nın gözdesi
Gazimağusa CTP-BG milletvekili Arif Albayrak ise Salamis yolunun Gazimağusa’nın gözdesi olduğunu ve dispanserin açılması ile birlikte yıldızının daha da parlayacağını ifade etti.

Arter:  Araştırmalar ihtiyacı ortaya koydu
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter,  araştırmalar neticesinde Gazimağusa’nın böyle bir sağlık merkezine ihtiyaç duyduğunun ortaya çıktığını kaydederek, sağlık hizmetinin toplumun gelişmesi açısından önemli olduğunu söyledi. Arter, yatırımın Salamis yolu üzerinde yapılmış olmasının, kentin dengeli gelişmesi açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Günsel: İlklere imza attık
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel de  eğitim, bankacılık ve sağlık alanında faaliyet gösterdiklerini ve ülkeye bir çok yenilikler getirerek ilklere imza attıklarını belirtti.Günsel, sağlık alanında çok hassas davrandıklarını, bu alanda dikkatli ve özenli ilerlediklerini söyledi. Günsel, dispanser sayesinde bölge insanının en iyi teşhis ve tedavi olanaklarına kavuşacağını vurgulayarak, YDÜ Hastanesi sayesinde hastaları Rum tarafı ve yurt dışına bağımlı kalmaktan kurtardıklarını kaydetti Günsel, YDÜ Hastanesi olarak bugüne kadar yaklaşık 500 bin kişiye sağlık hizmeti verdiklerini ifade etti.

Erkmen:  Vizyonumuz son teknolojiyle hizmet
YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen de,  ülke insanının sağlık hizmetine daha yakın olması amacıyla bölge sağlık merkezlerinin ikincisini Gazimağusa’da hizmete  koyduklarını belirtti. Erkmen, devlet hastanelerinin önemini vurgulayarak, ancak ülkenin ekonomik şartları gereği devlet hastanelerinin ileri teknoloji sağlamasının mümkün olmadığını söyledi. Erkmen, YDÜ Hastanesi’nin vizyonunun; ülke insanına en son teknoloji ile bilimsel ve etik değerlere bağlı en kaliteli sağlık hizmetini sağlamak olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473