banner564

İstinafa giden zanlıların cezası daha da arttı

Ağır Ceza’nın verdiği kararı çok bularak istinafa giden Münir Orçun Bolcanlı, Kaan Ekrem Satıroğlu ve Mustafa Ercafer’in cezası daha da arttı

İstinafa giden zanlıların cezası daha da arttı
banner598
Güney Kıbrıs’tan aldıkları 752 paket uyuşturucuyu Türkiye’ye çıkarmak isterken Ercan Havalimanı’nda yakalanan, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 7 ve 6 yıl hapis cezasına çarptırılan sanıklar Münir Orçun Bolcanlı, Kaan Ekrem Satıroğlu ve Mustafa Ercafer’in cezası daha da arttı. Ağır ceza mahkemesinin verdiği kararı fazla bularak istinafa giden sanıklar Yüksek Mahkeme’nin dün verdiği kararla şoka uğradı. 

2 yıl daha eklendi…
Cezalarının indirilmesi için istinafa giden sanıkların aldıkları cezalara 2 yıl daha eklendi. Yüksek Mahkeme Yargıçları Hüseyin Besimoğlu, Ahmet Kalkan ve Gülden Çiftçioğlu’nun vermiş oldukları kararda sanıklar Münir Orçun Bolcanlı ile sanık Kaan Ekrem Şatıroğlu’nun 7 yıllık hapislik cezası 9 yıla çıkarılırken sanık Mustafa Ercafer’in 6 yıllık hapislik cezası 8 yıla çıkarıldı. 

752 paketi Türkiye’ye götüreceklerdi
Kararı okuyan Yüksek Mahkeme Yargıcı Gülden Çiftçioğlu,alt mahkemenin vermiş olduğu kararı değerlendirdiklerini ve böylesi ciddi miktardaki uyuşturucuya verilen cezanın az olduğuna kanaat getirdiklerini belirterek sanıkların almış oldukları cezaların 2’şer yıl artarak 7 yıl olanların 9, 6 yıl olanın ise 8 yıl olmasına karar verdiklerini açıkladı.
Sanıklar Güney Kıbrıs’tan satın alınan 752 paket uyuşturucu maddeyi Türkiye’ye götürmek isterken Ercan Havalimanı’nda yakalanmıştı. Sanıklar Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı ile 7 ile 6 yıl hapis cezalarına çarptırılmıştı. Ağır Ceza Heyeti’nin 7 Mart 2013 tarihinde verdiği kararı fazla bulan sanıklar istinafa başvurmuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474