banner564

İyi niyet göstergesi

Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki sorunların hala çözülmediğini belirten Elcil, öğrencilerin eğitimi için grevi askıya aldıklarını açıkladı

İyi niyet göstergesi
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki mevcut sorunların hala çözülmediğini ancak sendikanın öğrenciler adına iyi niyet göstererek bu okuldaki grevi askıya aldığını açıkladı.
Elcil, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki eksikliklerin ve yanlışların kısa sürede düzeltilmemesi halinde grevin bu kez, “okul müdürünün görevden alınması” temel talebiyle yeniden gündeme geleceğini duyurdu.
Şener Elcil, ayrıca bu okuldaki “ek görevleri, faaliyetleri kabul etmeme ile ek ders doldurmama” yönündeki eylemin süreceğini açıkladı.
Şener Elcil, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
“Eğitim Bakanlığı ile sendikamız arasında Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda devam eden ve yönetime dayalı olan sorunların çözümüyle ilgili bir görüşme oldu. 

“Temel sorumlu okul müdürü…”
Yapılan görüşme sonucunda bir protokol imzalandı. İmzalanan protokolde, okul müdürünün, sorunun yaratılmasının temel sorumlusu olduğu bir kez daha kanıtlandı. 
Grevimizin askıya alınması kararı, bakanlıkla imzalanan protokolde yer alan 27 Nisan tarihine yönelik değil. Bu bağlamda Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Denetim Raporu’nda da ortaya konan ‘okuldaki eksiklikler ve yönetim yanlışları’, önümüzdeki en kısa süreçte düzeltilmediği takdirde, okul müdürünün görevden alınmasıyla ilgili temel talebimiz çerçevesinde grevimiz tekrardan yürürlüğe konacak. 
Sendikamızın, bu sürecin adım adım yakın takipçisi olacağını ve öğretmenlerimizin bu okulumuz özelinde fakat tüm okullarımız için nitelikli eğitim adına sergiledikleri mücadelenin sonuna dek arkasında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine getiririz.”

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474