banner564

‘Kabus peşinde’

Hükümetin hedeflerini anlatan UBP’li Savaşan, Kıbrıs konusundaki görüşlerine katılmadığı Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sert eleştirilerde bulundu

‘Kabus peşinde’
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ahmet Savaşan, Türk tarafının 50 yıldır federasyon peşinde koşmaya zorlandığına dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “ben hayal peşinde değilim” açıklamasına “eğer hükümetin Kıbrıs konusuyla ilgili politikası hayal peşinde koşmaksa, Cumhurbaşkanımız Sayın Akıncının politikası da kabus peşinde koşmaktır” dedi. 

Savaşan katıldığı bir televizyon programında hükümet programı yanı sıra Kıbrıs konusu ve ülke gündemiyle ilgili konularda değerlendirmelerde bulundu.  

Hükümetin hedeflerini açıkladı...
Savaşan, UBP- HP hükümetinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin refah seviyesinin artırılması doğrultusunda, üretken, sürdürülebilir ve rekabet edebilir bir ekonomik yapının istikrarlı büyümesini sağlamak ana hedefi ile kurulduğunu söyledi.
Hükümetin projelerinin hazır olduğunu iddia eden Ahmet Savaşan, “Hükümet olarak  istikrarlı bir dönem geçirerek bir kaç yıla kadar ülkemizde yeni bir kalkınma hamlesi yapmayı hedefliyoruz” dedi. 

“Atamalarda liyakat olacak”
Hükümet programında hayatın her alanı ile ilgili atılacak adımlara yer verildiğini anlatan Ahmet Savaşan, programda atamalarda liyakat ile bu güne kadar yapılmayanların ve yapılamayanların yapılacağı vurgusunun ön plana çıktığına dikkat çekti. 
KKTC’de demokrasinin güçlenmesine ihtiyaç olduğunu dile getiren Savaşan, bu konunun hükümet programına da girdiğine işaret ederek, “bu ancak demokrasimiz için vazgeçilmez olan siyaset kurumunun güçlenmesi, siyaset kurumuna duyulan güvenin artırılması ile mümkün olacaktır. Bu konuda da özel bir gayret gösterilecektir” şeklinde konuştu. 

“Vergi kaçakçılığı önlenecek”
Hükümetin vergi ödeyenlerden daha fazla vergi almak yerine vergi tabanını genişleterek vergi oranlarını indirmek suretiyle gelirleri artırma yoluna gidmekte kararlı olduğunu vurgulayan Savaşan, “hükümetimiz, e-vergi ile elektronik takip sisteminin geliştirilmesi, e-gümrüğün devreye alınması ile birlikte vergideki kayıp ve kaçağın önüne geçerek devrim niteliğinde bir dönem başlatmak için çalışacak” diye konuştu.  

Yeni bir sanayi dönemi başlayacak...
KKTC’nin dış ticaret açığının turizm ve yükseköğrenimden elde edilen gelirlerle kapatıldığına işaret eden Savaşan, UBP-HP hükümetinin çağdaş Dünya’nın ihtiyaçlarından haberdar olduğunu ve bu kapsamda da AR-GE, İnovasyon ve Bilişim Sektörlerini kapsayan, AR-GE ve Teknopark yasal mevzuatlarını tamamlayarak inovatif girişimcilik ve bilişim sektörlerini geliştireceğine dikkat çekti. 

Güvenilir statistik üretilecek...
Bu dönemde Kuzey Kıbrıs’ta ihtiyaçları ve öncelikleri dikkate alacak, kaliteli, güncel, güvenilir, tutarlı, tarafsız, uluslararası standartlara uygun istatistikler üretilmesine büyük önem verileceğine dikkat çeken Ahmet Savaşan,  İstatistik Kurumu Yasasının bu kapsamda ele alınarak kısa sürede yürürlüğe konacağını vurguladı.

Kamu reformu süreci tamamlanacak...
YSK’nın uyarıları ve yaşanan sıkıntıların da göz önünde tutularak Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın en kısa sürede Kıbrıs Türk Halkı’nın iradesini meclise en etkin şekilde yansıtabileceği, basit ve kolay sonuç alınabilecek bir şekle sokulacağına da değinen Savaşan, yıllardır konuşulan fakat bir türlü tamamlanamayan kamu reformu sürecinin de planlanarak hayata geçirileceğini sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2019, 11:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

AKINCI DERHAL İSTİFA ETMELİ !!!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474