banner564

Kadınlar bilgilendirildi

AB Bilgi Merkezi’nin toplantıları Gazimağusa’da devam etti

Kadınlar bilgilendirildi
banner598
Avrupa Birliği Merkezi’nin,  kırsal kesimde yaşayan kadınları Avrupa Birliği’nin (AB) Kıbrıs Türk toplumuna sağladığı fırsatlar ve kaynaklar hakkındaki bilgilendirme toplantıları Gazimağusa’da devam etti.
Gazimağusa Bandabuliya’da yer alan tanıtım etkinliğini; Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan da izledi.
Toplantıda,  AB yetkililerinden  Bernard Mucicic, Deniz Solyalı, Bilgehan Kayalar, Dilek Behcetoğulları, Nihal Öztürk ve Hüseyin Arsal bilgilendirme yaptı.
Avrupa Komisyonu Proje Müdürü Pelin Manioğlu, kadınların; sürdürülebilir ekonomik, sosyal ve çevresel kalkınmanın temel taşları olduğunu belirterek, bu bağlamda kadınlara sunulan fırsatlar konusunda bilgilendirme yapmanın öneminin yadsınamaz olduğunu söyledi.
Manioğlu,  AB’nin 2006 yılından beri Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik ve sosyal kalkınmasına  katkı sağladığını ifade etti.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de UNDP ile  hedef kitleler arasındaki iletişim eksikliğine dikkat çekti.
Arter, AB Destek Ofisi ile hitap edilen kesimler arasındaki iletişim eksikliğinin beklenen hedefe ulaşılması konusunda sıkıntı yarattığının altını çizdi.   

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2016, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474