banner564

‘Kafa karışıklığı yaşanıyor”

Akıncı ile sarayda buluşan Eide ‘bazı gazetelerin’ yayınlarından şikayet ederek “bununla nasıl baş edeceğimizi görüşeceğiz” dedi

‘Kafa karışıklığı yaşanıyor”
banner598
BM Gene Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışman Espen Barth Eide ile Cumhurbaşkanı Akıncı dün, yaklaşık 1,5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10.00’da başlayan görüşmede BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da hazır bulundu.
Görüşme sonrasında Eide basına açıklama yaptı ve soruları yanıtladı.
Eide, bazı konularla ilgili masada fikir birliği olmasına rağmen; bu konular hikayenin bir parçası olarak sunuldukları zaman büyük bir karışıklık yaratılabildiğini söyledi ve müzakerelerin halkla ilişkiler kısmı üzerinde daha iyi çalışmaları gerektiğini vurguladı.
Kendisinin müzakerelerde neler olduğunu bilen insanlardan biri olduğunu söyleyen Eide, iyi ilerlendiğinin görüldüğünü, fakat her iki taraftaki gazetelere bakanların herhangi bir konuda bir anlaşma olup olmadığıyla ilgili tamamen kafa karışıklığı yaşayabildiğini kaydetti. Eide, ancak bir çok konuda anlaşma olduğunu söyledi ve kendisinin bu konuyla ilgili gazete okuyucularına sempati duyduğunu, bunun halledilmesi gereken bir konu olduğunu ve Liderlerin bununla nasıl baş edileceğini görüşeceğini dile getirdi.

“Liderler yarın bu konuyu görüşmeli…”
Eide Rum lider Anastasiadis’in dönüşümlü başkanlıkla ilgili açıklamasıyla ilgili, “eğer ne dediğini okursanız, Anastasiadis basitçe bir tarafın bir görüşe diğer tarafın ise diğeriyle zıt bir başka görüşe sahip olduğunu ve bunun müzakere edildiğini söylediğini de açık şekilde görürüsünüz” dedi.
Eide, liderlerin yarın gerçekleştirecekleri görüşmede bu konuyu ela almalarını beklediğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473