banner564

Kahramanlar rahmetle anıldı

21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla bazı devlet adamları ile kurum ve kuruluşlar mesaj yayımladı

 Kahramanlar rahmetle anıldı
banner598
“21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası” dolayısıyla bazı devlet adamları ile kurum ve kuruluşlar mesaj yayımladı, şehitleri rahmetle andı
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası” dolayısıyla mesaj yayımladı, şehitleri rahmetle andı. 
Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının en önemli hedefinin; güvenliği ve sosyo-ekonomik haklarını korumak olması gerektiğine işaret ederek, “Bunun içinse Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin sulandırılmadan devamı ile devlet yapısına sahip çıkılması şarttır” dedi. 
Derviş Eroğlu mesajında şunları kaydetti:
“Kıbrıs Türkü’nün bir bütün olarak dişini, tırnağına takarak, çok zor şartlarda 21-25 Aralık 1963 Kanlı Noel’i ile başlayan Rum saldırılarına karşı Kıbrıs’ın dört bir yanında verdiği mücadele, tarihin en anlamlı, kahramanca direnişlerinden biridir.
Kimse tarihi çarpıtmasın, özellikle gençlerimizi yalanlarla etkilemeye çalışmasın; 1960’ta Rumlarla ortaklaşa kurduğumuz Kıbrıs Cumhuriyeti Rum-Yunan ikilisinin asla içine sinmemişti. 
Rumlar tüm Kıbrıs’ın egemeni olmak istiyorlardı ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ni bu hedefleri için bir ara durak olarak görüyordu.
Bu nedenle 21 Aralık 1963 günü Kıbrıs Türkleri’ni yok etme planı olan Akritas yürülüğe konulmuş ve kısa sürede Ada’nın bütününün Yunan hegemonyasına alınması hedeflenmişti.
Bu hedefe ulaşamamışlarsa bunda başlıca etken Kıbrıs Türk halkının özgürlük tutkusu ve Anavatan Türkiye’nin tüm güçlüklere rağmen bizlere kol kanat germekteki kararlı davranışıdır.”

Diğer mesajlar
Öte yandan; DP UG Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Fikri Ataoğlu, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, Kıbrıs Türk Platformu, GKK Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü, Sönmezliler Ocağı Başkanı Erden Esenyel birer mesaj yayınlayarak,
varoluş mücadelesinde şehit düşenleri rahmetle andı, gazilere sağlıklı ömür diledi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2015, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473