banner564

Kalavaç’ta güzel bir gün

Gıbrıslı Kültür ve Sanat Festivalin’e yoğun katılım oldu

Kalavaç’ta güzel bir gün
banner598
Melin DOBRAN

Kalavaç Muhtarlığı ve Değirmenlik Belediyesi’nin işbirliği ile dün “4. Gıbrıslı Kültür ve Sanat Festivali” düzenlendi.
Köy meydanında kurulan tezgâhlarda Kıbrıs’a özgü macunlar, pastelliler, börekler, tatlılar ve el emeği ürünler satışa sunuldu. 
Kıbrıs kültürünün unutulmaması gerektiğini söyleyen esnaf, “Kültürümüze ait ürünlerin tanıtımı ve unutulmaması için festivallere katılıyoruz” dedi. 
Köy meydanında yer alan etkinliğin açılışına, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı bakanlar, milletvekilleri, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve diğer yetkililer katılırken, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal ile Kalavaç muhtarı Ömer Meraklı hazır bulundu. 
Etkinlik kapsamında müzisyenler, şairler, tiyatro sanatçıları sahne alırken, halk dansları ekipleri gösteri yaptı. 
Festivalde, fotoğraf ve resim sanatçıları, karikatüristler, seramik sanatçıları, el işi sanatçıları da Kıbrıs’a özgü işler sundu
Festivalin açılış konuşmasını köy muhtarı Ömer Meraklı yaptı. 
Meraklı, Uluslararası Dünya Sanat Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen festivalin, Kıbrıs Türk kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla organize edildiğini kaydetti. 

Vatandaş ne dedi…

Rüştiye Gökpınar
“Kalavaç Köyü’ndeki festivale ilk kez katılıyorum. Daha önce yapılan festivallerde de bulundum. Burada kendi yaptığım lokma, şammali, burma halinde sarılmış tel kadayıfı, çilekli pasta, şeker lokum, göbekay tatlısı ve badem ezmesini satıyorum. En çok lokma ve Kıbrıs’a özgü olan göbekay tatlısı rağbet gördü. Satışlarımız iyi gitti.”

Besim Doğmaz
“Ben 13 yaşımdan beri hasır iskemle işiyle uğraşıyorum. Az da olsa satış yaptım. Sandalyeler 90 liradır. Elimden geldiğince festivallere katılıyorum. Kalavaç’taki festivale ilk defa katıldım. Normal zamanda evde işimi evde yapıyorum. Ancak böyle günlerde satış yapıyoruz çünkü iskemleye olan rağbet eskisi gibi değil.”

Zekâ Çorba
“Daha önce diğer festivallere katıldım. Kalavaç Köyü’ndeki festivale ilk kez katılıyorum. Satıştan çok benim için önemli olan arı ve bal ile ilgili bilgi vermektir. Yine de satışlarımız iyi gitti.”

Sevda Sözalp
“Kalavaç’taki festivale ilk kez geldik. Diğer festivallere de katılıyoruz ve açık pazarda da satış yapıyoruz. Burada zeytinyağı, zivania, sini katmeri, içi dolu, ballı badem ve pekmezli badem gibi ürünler satıyoruz. Kıbrıs kültürünü tanıtmak adına düzenlenen etkinlikleri faydalı buluyorum. Satışlarımız iyi gitti.”

Münevver Gümüşhan
“Geçen yıl da festivale katıldık. Elimizden geldiğince katılmaya çalışıyoruz. Bu tür organizasyonların düzenlenmesi iyi bir şeydir. Kendi yaptığımız ceviz, turunç, incir ve bergamot macunlarını satıyoruz. Kültürümüzü tanıtmak adına buraya geldik. Diğer festivallere göre satışlarımız iyi gitti.”

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474