banner564

‘Kandırıldım’

Gazimağusa’daki Türk kuyumcuyu soymakla suçlanan 4 Rum zanlıdan biri olan Pavlos Pavlikkas “Büyük paralar kazandıracaklarını söyleyip, beni aldattılar” dedi

‘Kandırıldım’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’daki Türk kuyumcuyu soymakla suçlanan 4 Rum zanlıdan biri olan Pavlos Pavlikkas, polise verdiği gönüllü ifadede “Büyük paralar kazandıracaklarını söyleyip, beni aldattılar” dedi.
Kıbrıslı Rum zanlı Pavlos Pavlikkas, tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün ek tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkemeye şahadet veren polis, zanlının kendilerine bir gönüllü ifade vererek, soygunu gerçekleştiren diğer 3 zanlının kendilerine büyük iş yapacaklarını söylediğini ve kendisine para vadedildiğini iddia ettiğini söyledi. 
Zanlının yine kendilerine vermiş olduğu ifadede, soygunu gerçekleştiren diğer zanlılardan birinin KKTC’de olduğunu söylediğini aktaran polis memuru, konu zanlının aranmakta olduğunu belirtti.

Olayı anımsattı
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Raif Safa, zanlının 22 ve 24 Ekim 2016 tarihleri arasında, Gazimağusa Anıt Ticaret Merkezi’nde faaliyet gösteren, Emtaş Kuyumculuk isimli işletmenin duvarını delerek girdiğini ve içeride bulunan 2 adet çelik kasadan toplam değeri 136 bin TL olan altınları çaldığını söyledi.

Gönüllü ifade verdi
Zanlının 16 Aralık 2016 tarihinde Metehan Sınır Kapısından KKTC’ye giriş yaptığı esnada tespit edilerek tutuklandığını söyleyen Safa, aynı gün mahkemeye çıkarılan zanlı aleyhinde soruşturma maksatlı 3 gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı. 
Zanlının bu süre zarfı içerisinde kendilerine gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde soygunu gerçekleştiren diğer zanlıları, kendisine  büyük bir iş yapacaklarını söyleyip KKTC’ye getirdiğini ve kendisine para verileceği vaadinde bulunduğunu iddia ettiğini anlatan Safa, mesele ile ilgili aranmakta olan 3 zanlının daha bulunduğunu söyledi.

Bir tanesi KKTC’de
Zanlının kendilerine verdiği ifadesine göre, aranmakta olan zanlılardan bir tanesinin KKTC’de olduğunu belirlediklerini belirten Safa, konu zanlının tespit edilmesi için aramaların sürdüğünü ifade etti. 
Mesele ile ilgili olarak emarelerin henüz bulunamadığını ve olayda kullanılan 2 aracın da aranmakta olduğunu anlatan Safa, kamera görüntüleri eşleştirmeleri de yapılacağını söyledi.
Safa tahkikat amaçlı zanlının 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Serhan Bundak, bu süreyi 4 gün ile sınırlandırdı.

Avukatı ifadeyi yalanladı
Zanlı avukatı Öner Şerifoğlu tutukluluk talebine itiraz etmezken, müvekkilinin “büyük iş yapacaklardı” gibi bir ifade kullanmadığını, “kumar oynamaları için getirdim, kazanmaları halinde bana da para vereceklerdi” şeklinde ifade verdiğini, ancak polisin işine geldiği gibi çevirdiğini iddia etti. Safa ise zanlının olayın gerçekleştirdiği tarihte sabaha kadar olay yerinde olduğunu söyledi.

Cuma’ya kadar hücrede
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanacak sağlamak amacı ile zanlının 4 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2016, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474