banner564

Kanlı Noel unutulmayacak

Başkent Lefkoşa ve ilçelerde şehitleri anma törenleri düzenlenecek

Kanlı Noel unutulmayacak
banner598
 “21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası” bugün başlıyor. Başkent Lefkoşa ve ilçelerde bugün anma törenleri düzenlenecek.
Hafta kapsamında 25 Aralık Cuma günü “27 Aralık Atatürk Koşuları” da yapılacak.
Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle bugün başkent Lefkoşa’da saat 09.30’da Şehitler Anıtı önünde anma töreni düzenlenecek.
Şehitleri Anma Programı Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da başlayacak. 
Programda yer alan diğer törenler ise şöyle:
“Türkeli (Ayvasıl) Şehitlerini Anma Töreni 22 Aralık saat 09.30; Larnaka (İskele) Şehitlerini Anma Töreni 23 Aralık saat 10.00; Kumsal Şehitlerini Anma Töreni 24 Aralık saat 10.00; Küçük Kaymaklı Şehitleri ve Şehit Hüseyin Ruso’yu Anma Töreni 25 Aralık saat 09.00.”
Bu arada şehitler için bugün saat 11.00’de ülke genelindeki tüm merkezi camilerde Mevlid-i Şerif okunacak.

Diğer törenler
Gazimağusa’daki anma töreni bugün saat 10.00’da suriçindeki Şehitler Anıtı önünde yer alacak.
Girne’de iki ayrı anma töreni düzenlenecek.
İlk tören bugün saat 10.00’da Girne Deniz Şehitliğinde yer alacak. İkinci tören ise yarın saat 19.00’da Anafartalar Lisesi’nde düzenlenecek. 
Girne’de 27 Aralık Atatürk koşuları 25 Aralık Cuma günü saat 10.00’da yapılacak.
Güzelyurt’taki tören bugün saat 10.00’da Güzelyurt Kaymakamlığı karşısındaki Atatürk Anıtı önünde yapılacak.
Güzelyurt’ta 25 Aralık Cuma günü Atatürk koşuları da yapılacak. 
21 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası için İskele’de de anma töreni düzenlenecek. Tören Larnaka Şehitler Anıtı önünde saat 10.00’da başlayacak. İskele’de 23 Aralık Çarşamba günü ise Larnaka Şehitleri anılacak.
21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası anma törenleri Güzelyurt’a bağlı Lefke bucağında da yapılacak.
Lefke’deki anma töreni bugün saat 09.45’te Kemal Özalpler Şehitliği’nde düzenlenecek.
Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü Tertip Komitesi de, 25 Aralık Cuma günü Küçük Kaymaklı Şehitlerini Anma Programı düzenleyecek.
Tarihe “Kanlı Noel” diye geçen dönemden başlayarak, Kıbrıslı Rumların silahlı saldırılarıyla şehadet mertebesine ulaşanlar için bu yıl da mesajlar yayınlandı.

Alanlı: Şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız 
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısı mesaj yayımladı ve “şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız’’ dedi.
Alanlı, mesajında, Rum-Yunan ikilisinin, 52 yıl önce Kıbrıs Türk halkına ve meşru Anayasal düzene karşı giriştiği saldırıların yıldönümünü üzüntü ve ibretle hatırladıklarını kaydetti.

Denktaş: Karanlık yıllar…
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, “21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası” dolayısıyla yayımladığı mesajda, 1974 Mutlu Barış Harekatı ile son bulan ve tarihçilerin “Karanlık Yıllar” olarak nitelendirdiği 11 yıl boyunca Kıbrıslı Türklerin, her türlü yokluğa, katliamlara ve kanlı baskınlara rağmen, Kıbrıslı Rumların ve Yunanistan’ın ENOSİS hayallerinin gerçekleşmesine direndiğini, kanı ve canı pahasına onurlu bir mücadele verdiğini anlattı. 

Sucuoğlu: Gönüllerde yaşayacaklar
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç şartlarda dahi canlarını ortaya koyan şehitlerin, ilelebet gönüllerde yaşayacağını vurguladı. 
Sucuoğlu, 21 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, şehitlerden emanet aldıkları yurt topraklarının sonsuza dek korunacağına ve ülkenin yeni bir bilinçle daha da yüceltileceğine inanç belirtti. 
21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla; Mücahit Komutanları Derneği  Başkanı Gözkamaş Ergüneş, Emekli Mücahitler Derneği de birer mesaj yayınlayarak şehitleri rahmetle andı, geçmişteki acı günlerin unutulmayacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473