banner564

Karpaşa karardı

Tepebaşı’nda çıkan yangında tüm çabalara rağmen 33 dönüm içerisinde bulunan büyük çoğunluğu çam ve zeytin ağacı yanarak kül oldu

Karpaşa karardı
banner598
Zorkun TAŞER
Girne’ye bağlı Tepebaşı-Karpaşa bölgesinde dün öğle saatlerinde çıkan yangın, İtfaiye Müdürlüğü, Orman Dairesi, Sivil Savunma ekipleri ve askeri birliklerin de yardımıyla kontrol altına alındı. 
Çıkan yangında, tüm çabalara rağmen 33 dönüm içerisinde bulunan büyük çoğunluğu çam ve bir miktar da zeytin ağacı yanarak kül oldu. Çıkan yangına müdahale eden Güzelyurt İtfaiye Müdürlüğü ve Orman Dairesi ekiplerinin yetersiz kalması üzerine, Lefkoşa, Girne ve Sivil Savunma ekipleri ile birlikte askerlerde yardım etti.
İtfaiye ekiplerinin olaya kısa sürede müdahale etmesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınan yangın, başka bölgelere sıçramadan söndürüldü.
Yangının kontrol altına alınmasından sonra itfaiye ekipleri, uzun süre soğutma çalışması yaparak, yangının tekrar çıkmasını önlemeye çalıştı.
Polisten alınan bilgiye göre, çıkış sebebi henüz tespit edilemeyen yangın hakkındaki soruşturma devam ediyor.


Sivil Savunma’dan ilk deneme
Öte yandan, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın aynı zamanda olağanüstü hallerde kullanılmak üzere organize ettiği Mobil Kriz Koordinasyon Merkezi’ni de yangın bölgesine kurduğu ve Merkezi ilk kez deneme imkanı bulduğu anlatılan açıklamada, şöyle denildi:
“İlgili birimlerin yetkililerinin toplandığı, yangınla ilgili koordinasyon yeteneği sağlayan Kriz Yönetim Merkezi olarak da kullanılan Mobil Kriz Koordinasyon Merkezi, olay yerinde internet üzerinden görüntü aktarma yeteneği, dijital ve analog telsiz sistemleri ile iletişim ve basın iletişim merkezi imkanını sağlayacak şekilde teşkil ve teçhiz edilmiştir.”
Açıklamada, Sivil Savunma teknik personeli tarafından olay bölgesinde çok kısa bir sürede kurulan Mobil Kriz Koordinasyon Merkezi aracılığıyla olay yerinden ilk kez canlı radyo yayın yapıldığı da bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474