banner564

Eroğlu: “Ucu açık gidemez”

“Anastasiadis masayı terk ettiği gibi geri gelecek” diyen Eroğlu, müzakerelerde 2 yıl içinde sonuç alınacağını yineledi

Eroğlu: “Ucu açık gidemez”
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, önceki gün Gazimağusa’ya bağlı Nergisli, Görneç, Ulukışla ve Aslanköy’ü ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.
Ziyaretlerindeki konuşmasında Eroğlu, Rum Lider Nikos Anastasiadis’in “önümüzdeki dönem, masayı terk ettiği gibi geri geleceğini” ifade ederek, 2 yıl içerisinde ve bir zaman limiti çerçevesinde Kıbrıs sorununun bir sonuca bağlanacağını kaydetti. 
BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’ye, “yapılacak ilk liderler görüşmesine Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki Moon’un da katılmasını önerdiğini” anımsatan Eroğlu, “Anastasiadis’in bu öneriyi büyük ihtimalle kabul etmeyeceğini ancak etmese de müzakerelerin başlamasını” temenni ederek, “Kıbrıs konusunun artık bir sonuca bağlanması gerektiğini, bunun için masada olduğunu ve Rum liderin masaya dönmesini beklediğini” söyledi.
Vatandaşlara 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimi, Kıbrıs konusunda gelinen ve beklenen aşamalar hakkında bilgi veren Derviş Eroğlu’na, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı, DPUG Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, UBP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, UBP Gazimağusa Milletvekilleri Dursun Oğuz, Ahmet Kaşif, Erdal Özcenk ve Hamza Ersan Saner, DPUG Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu ve UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay eşlik etti.
19 Nisan seçiminin hayati bir seçim olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu dönemde Kıbrıs sorununun bir sonuca bağlanacağını belirtti.
Bu kez müzakerelerin ucu açık bir şekilde devam edemeyeceği vurgusunu yapan Derviş Eroğlu, “1968’de başlayan müzakereler hala devam ediyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473